Schotejil presteert prima in koud water

Foto: ZC Schotejil

Op zaterdag 8 september heeft een zestal zwemmers van zwemclub de Schotejil deelgenomen aan de Biesbosch open water race.

De omstandigheden waren zwaar voor de zwemmers. Er stond een redelijk sterke wind en het water was met 18 graden Celsius erg koud. Ondanks deze omstandigheden werd er prima gezwommen door de zwemmers uit Middelharnis.

Aron Paasse, Nico Paasse, Niels Albrechts, Theo Tanis en Jorian Tanis zwommen de 5 kilometer vrije slag. Op dit lange zwemnummer wisten Aron en Jorian na een spannende eindsprint beiden een vijfde plaats in hun leeftijdscategorie te veroveren. Niels zwom zijn beste seizoentijd en zwom zich daarmee naar de achtste plaats. Nico en Theo leverden ook een prima prestatie met een tiende en een elfde plaats.

De eerste medaille van de dag werd behaald door de jongste zwemmer van het stel. Floris Tanis kreeg de zilveren medaille omgehangen na een spannende race op de 500 meter vrije slag. Het verschil met de nummer één was uiteindelijk slechts zeven tienden van een seconde.

LEES OOK: Gratis proeflessen tijdens de beweeg week!

Als afsluiting van de dag werd de 1000 meter vrije slag gezwommen door Aron, Nico en Niels. Met de vermoeidheid van de 5 kilometer nog in het lichaam was dit een zware opgave. Aron behaalde de vijfde plaats in de jeugdcategorie terwijl Nico en Niels beiden een medaille wisten te winnen in hun eigen master categorie. Niels werd tweede in de categorie 30+ en Nico behaalde de bronzen medaille in de leeftijdscategorie 50+.

Reacties