SRGO volop in beweging

Foto: PR Stichting SRGO

Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee kijkt terug op een afwisselend en gezellig programma van de afgelopen tijd op zowel sportief als recreatief gebied.

Op de zeven verschillende accommodaties was er een grote variëteit aan activiteiten, zowel binnen als buiten het reguliere programma.

Sportief
Een kleine greep uit het assortiment laat al zien hoe veelzijdig het programma was. Zo was er bijvoorbeeld in Dorpstienden (Ouddorp) een clinic boksen. In verschillende groepen konden de jongeren kennismaken met deze sport. Onder professionele begeleiding kregen ze de basisprincipes uitgelegd en konden ze oefenen op stootkussens. Ook leuk in Dorpstienden was de bierpong wedstrijd. Ruim twintig teams streden om de eer om zoveel mogelijk punten bij elkaar te gooien.

Ook in de Staver was er volop activiteit buiten het reguliere programma om. Er zijn verschillende grote turnwedstrijden georganiseerd en de bowlingbaan stond in teken van het middenstandstoernooi. Allemaal prachtige evenementen welke SRGO graag faciliteert. “We stellen onze accommodaties graag open voor sport, maar natuurlijk ook om te kijken naar of kennis te maken met sport. We geven ruimte voor beweging.” Aldus Lesly Wolters, directeur.

Buiten
In Stellendam is in het Zuiderdiep inmiddels het buitenbad weer geopend. Gelukkig hebben we al een aantal prachtige dagen achter de rug en is het bad al goed in gebruik genomen. Plezier, ontspanning en verkoeling staan centraal en we hopen op een mooie zomer.

LEES OOK: Politie geeft gastles over nep vuurwapens

De stichting is zeven accommodaties rijk, maar wil ook graag buiten haar muren de samenleving ruimte voor beweging geven. Er worden momenteel initiatieven onderzocht om buitensport mogelijk te maken in georganiseerde vorm onder de vleugels van SRGO. “We hebben een hoop kennis in huis en werken graag samen met organiserend vermogen. Zo kunnen we de samenleving optimaal faciliteren en kennis laten maken met nieuwe of bestaande sporten, maar ook een verbindende factor zijn als het gaat om het samenbrengen van mensen en het enthousiasmeren voor de sport.”

Recreatief
Ook op recreatief vlak is de stichting actief. In de Staver was Famke Louise te gast. Deze bekende vlogger en zangeres heeft het Prieel op zijn kop gezet tijdens de superfris avond op 25 mei. Ook in Oostdam was er sprake van recreatie, maar dan op creatief vlak. Er werd op diverse middagen en avonden druk gewerkt aan prachtige creaties door zowel jeugd als volwassenen.

Naast sportieve en recreatieve activiteiten, faciliteert SRGO ook graag andere mooie evenementen zoals kinderfeestjes, verjaardagen en bruiloften. Op 18-05-2018 waren er maar liefst twee paren tegelijk (op verschillende locaties) die hun prachtige dag bij SRGO kwamen vieren.

SRGO is trots op het gevarieerde programma van de afgelopen tijd en zal zich inzetten om de komende tijd nog meer diversiteit aan de agenda toe te voegen.

Reacties