Politie doet grote drugsvangst in woning Ooltgensplaat

Foto: Politie Goeree-Overflakkee

Het is wederom raak aan de oostkant van het eiland als het gaat om drugs. De politie heeft een aardige vangst gedaan in Ooltgensplaat.

Door Sam Fish

In een woning aan de Kerkdreef in Ooltgensplaat trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Dat laat het team weten via hun Facebookpagina. “De kwekerij is geruimd,” schrijven ze. Maar dat was nog niet alles, er werd meer gevonden. Zo vond de politie nog een grote hoeveelheid gedroogde henneptoppen en drie plakken hasj. Ook kwamen ze twee zakjes met xtc-pillen tegen in de woning.

Alle drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen de eigenaar van de woning is een proces-verbaal opgemaakt.

Meld het

In december vorig jaar werd er al een pand gesloten door de burgemeester. Het zou gaan om een drugspand aan de Spuidijk. Maar niet alleen in Ooltgensplaat is het raak. In Herkingen werd begin dit jaar nog een hennepkwekerij ontmanteld. En in Stellendam was het in november 2020 ook raak.

Het is belangrijk dat dit soort kwekerijen en drugspanden worden gevonden. Het vormt namelijk een gevaar voor de hele buurt, doordat er vaak illegaal stroom wordt verkregen. Heb jij het idee dat er een drugspand bij jou in de buurt staat? Of heb je vermoedens dat er in de buurt wordt gedeald? Meld dit dan bij de politie. Dat kan via 0900-8844, maar ook anoniem via 0800-7000.

Op woensdag 17 februari 2021 is er in een woning aan de Kerkdreef te Ooltgensplaat een in werking zijnde hennepkwekerij…

Geplaatst door Politie Goeree-Overflakkee op Donderdag 18 februari 2021