Burgemeester sluit drugspand in Ooltgensplaat

Foto: Politie Goeree-Overflakkee

De politie is de maand actief begonnen. Op dinsdagochtend 1 december hebben ze een grote hoeveelheid grondstoffen voor drugs gevonden.

Door Sam Fish

De vondst gebeurde naar aanleiding van een onderzoek. Dit onderzoek werd gedaan in samenwerking met diverse andere partners. De grondstoffen werden gevonden in een pand in Ooltgensplaat. Dit pand is direct bestuurlijk gesloten door de gemeente.

Om precies te zijn gaat het om een vondst van 11.000 liter in een pand aan de Spuidijk. De stoffen zijn door de Forensische Opsporing gemonsterd en na overleg met de Officier van Justitie vernietigd.

Synthetische drugs

In het pand werden grondstoffen gevonden voor onder andere synthetische drugs. Synthetische drugs worden gemaakt door mensen. Hiervoor worden vervaardigde chemische stoffen gebruikt in plaats van natuurlijke ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan LSD, XTC en methamfetamine. Hier zitten dus geen natuurlijke ingrediënten in. In sommige gevallen gaat het bij synthetische drugs om designer drugs. Ze maken dan drugs die op bestaande drugs lijken in de hoop het illegale aan die drugs te omzeilen.

Tweede vangst in een maand

Het is niet de eerste keer dat er in Ooltgensplaat een grote hoeveelheid grondstoffen voor synthetische drugs is gevonden. Begin november was dit ook al het geval. Bij die vangst zijn toen ook twee verdachten aangehouden. Of het om dezelfde cirkel gaat is niet bekend.

Vanmorgen hebben wij na onderzoek en in samenwerking met diverse partners, een grote hoeveelheid grondstoffen voor o.a. synthetische drugs aangetroffen in Ooltgensplaat. Het pand is direct bestuurlijk gesloten.

Geplaatst door Politie Goeree-Overflakkee op Dinsdag 1 december 2020