Kabinet komt lijdende dierentuinen tegemoet met steun

Foto: Sam Fish

Dierentuinen hebben het zwaar, dat is inmiddels wel bekend. Geen inkomsten, maar wel veel dieren die gevoerd moeten worden.

Door Sam Fish

Het kabinet komt daarom met een steunfonds voor dierentuinen die in financiële problemen zijn geraakt door de crisis en de bijbehorende maatregelen. In totaal heeft minister Schouten 39 miljoen euro beschikbaar gesteld.

De regeling komt dierentuinen tegemoet voor de hoge vaste lasten voor de verzorging van de dieren. “Dierentuinen hebben het zwaar,” zegt minister Schouten. “Ze zijn gesloten, maar de zorg voor de dieren gaat door. Het kan niet zo zijn dat het welzijn van de dieren in gevaar komt door een gebrek aan geld. Met deze regeling krijgen de dierentuinen wat lucht.”

Faunapark Flakkee

Sinds een aantal jaar is Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge ook een dierentuin. Als het goed is mogen ook die dieren profiteren van de nieuwe regeling. Echter duurt het nog even voordat er geld aangevraagd kan worden. En daarna is het nog afwachten wanneer het binnenkomt en hoeveel.

Tot die tijd heeft het Faunapark alle steun dus nog hard nodig. Dat kan door het adopteren van een dier in het park. Deze komt niet in de achtertuin te staan, geen zorgen. Het dier blijft in het park, maar door jouw financiële steun kan het dier wel eten blijven krijgen. En natuurlijk is een losse donatie ook altijd welkom! Kijk voor alle mogelijkheden en meer informatie op de website van het park.

Een kinderboerderij in Engeland liep ook tegen het kostenplaatje op en bedacht een andere manier om aan inkomsten te komen voor voer. Bij hen kun je een geit huren om mee te laten doen aan je online vergadering!