Schoolvoetbal Goeree-Overflakkee groot succes

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Drie jaar lang was er door corona geen schoolvoetbal op het eiland. Maar dit jaar kon het Sportteam GO van de gemeente weer aan de slag.

Op woensdag 5 april waren de voorronden waarin 28 scholen met elkaar de strijd aan gingen. Dit deden ze in vier teams. Namelijk een jongens- en meidenteam uit de groepen 5/6 en 7/8. De schoolteams streden verdeeld over vijf verenigingen op het eiland. Daar speelden ze om een plaats in de finale. Op woensdag 10 mei was het aan de teams van groep 7/8 en op woensdag 17 mei voor groep 5/6.

De finaleronde van de meisjes groep 5/6 was al op woensdag 5 april omdat dit toernooi uit 7 teams bestond. De winnaar bij de meisjes groep 5/6 werd het team van KBS de Nobelaer uit Oude-Tonge.

Winnende teams

De winnaars van alle voorronden groep 7/8 jongens en meisjes streden op woensdag 10 mei om de eerste plaats. Bij de meisjes ging de eerste prijs naar de obs J.C. van Gent uit Sommelsdijk. En bij de jongens ging de eerste prijs naar obs J.C. van Gent 2. Deze teams kregen na hun spannende finalewedstrijden de beker uitgereikt door wethouder Daan Markwat.

De jongens van groep 5/6 streden op woensdag 17 mei om de eerste prijs. Deze werd uiteindelijk gewonnen door cbs Bosseschool 5. Zij kregen hun beker na de laatste wedstrijd uitgereikt door wethouder Henk van Putten.

Geslaagd evenement

Het waren al met al geslaagde schoolvoetbaltoernooien. Het Sportteam GO bedankt alle deelnemende verenigingen en scholen voor de samenwerking en organisatie van het schoolvoetbal op het eiland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen