Energieke opening voor Beroepscampus Sommelsdijk

Foto: Sam Fish

Al sinds het begin dit schooljaar is de Beroepscampus volledig in gebruik. Eerder deze zomer werden de laatste handelingen verricht om het tweede en laatste deel af te krijgen voor het einde van de vakantie.

Door Sam Fish

Leerlingen noemen het een schone, frisse en aantrekkelijke school. En dat mag ook wel met zo’n flitsend nieuw pand. Ze noemen het daarbij ook een school zoals ze die nog nooit hebben gezien. Dat komt vooral door de bijzondere trap die meteen in het oog springt bij binnenkomst. En ook het groen aan de muren zal hier invloed op hebben.

De campus is nu dus volledig in gebruik door alle partijen en dus was het op donderdag 15 september tijd voor de officiële opening. Er werd een hoop gezegd door diverse belanghebbenden. Zo noemde Arie Cové de nieuwe beroepscampus vooral een winst voor de studenten. “Het is voor leerlingen soms lastig om een goede keuze te maken als ze hun laatste vmbo-jaren ingaan. Er zijn beperkte keuzes voor hen en daar moeten ze het maar mee doen. We hebben hier iets neergezet waardoor alle leerlingen kunnen kiezen wat ze willen. Dat zorgt voor veel meer motivatie. En dat is een enorme winst,” aldus

Afwisseling

De gesprekken werden afgewisseld met wat speciale momenten. Zo zijn er oud-leerlingen die een videoboodschap hadden ingestuurd. Dat waren wielrenner Koos Moerenhout, cabaretier Richard Groenendijk en kitesurfer Youri Zoon. Daarnaast was er een optreden van de Sing it! Sisters!. Zij brachten een speciaal geschreven nummer ten gehore samen met havo 2-leerlingen Yente. En tot slot was er ook nog een optreden van het Albeda Danscollege.

Daarnaast kreeg de school ook nog twee cadeaus. Deze kregen ze uit handen van architectenbureau RoosRos. Zij zijn verantwoordelijk voor het uiterlijk en innerlijk van de Beroepscampus. Eén daarvan wordt op een later tijdstip overhandigd. Dat is een bijenhotel dat later geplaatst gaat worden. Het tweede cadeau werd ter plaatse onthuld door drie leerlingen van de campus. Dat is een katheder met daarop het logo van de Beroepscampus.

Het grote moment

Maar uiteindelijk was natuurlijk iedereen aanwezig voor de spectaculaire opening. Eindelijk was daar, na zoveel jaar voorbereiding en bouwen, eindelijk de opening van het pand. Want ook al waren de leerlingen er al een tijdje bezig, het is toch iets om bij stil te staan. Dit was natuurlijk aan burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.

“Ik ben ongelooflijk trots, en velen met mij,” begon ze haar toespraak. “Wat een prachtige samenwerking. De slogan van vandaag is ‘we gaan het doen’, maar we doen het al. En wat zijn collega’s uit andere regio’s hier jaloers op. We hebben een prachtig en uniek gebouw met een geweldige uitstraling. Maar het is meer. Het is een concept waar we trots op kunnen zijn. Het kloppend hart van het beroepsonderwijs op Goeree-Overflakkee. Het is bijzonder hoe de Beroepscampus nu al voor sterke positie heeft. Overheid, onderwijs en ondernemers komen hier samen en dat kost veel energie. Alle mensen die hier zo hard aan hebben gewerkt: mijn complimenten.”

Dan de echte openingshandeling. De burgemeester werd op een waterstoffiets gezet die energie opwekt. Dat zorgde voor confetti en vuurwerk. De Beroepscampus in Sommelsdijk is een feit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NieuwsNL_GO (@nieuwsnl_go)

Cookieinstellingen