Geef je mantelzorger een compliment cadeau!

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Mantelzorgers zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ze zijn enorm belangrijk voor alle mensen die nog thuis wonen en toch zorg nodig hebben. De gemeente wil hen graag bedanken.

Veel mensen hebben een behulpzame, vriendelijke en onmisbare mantelzorger. Voor hen kun je het mantelzorgcompliment 2022 aanvragen. Dit kan via de website van de gemeente van donderdag 15 september tot en met maandag 31 oktober.

Het compliment bestaat uit een Primera Keuze Cadeaukaart ter waarde van 200 euro. Hiermee kan de mantelzorger zelf een cadeaukaart kiezen uit meer dan 100 verschillende kaarten. Koop vooral ook lokaal en besteed de bon in een winkel bij jou in de buurt.

Wat is mantelzorg?

Soms is het niet helemaal duidelijk wat mantelzorg precies is. Maar dit is onbetaalde en vrijwillige hulp van mensen aan hun naasten. Die naasten hebben vaak fysieke, verstandelijke of (sociaal)psychische beperkingen. Denk bijvoorbeeld aan een oudere met dementie of een kind met autisme. Het is hulp die verder gaat dan de zogenoemde gebruikelijke hulp die in redelijkheid mag worden verwacht.

Mensen die voor de zorg betaald worden vanuit een persoonsgebonden budget komen niet in aanmerking voor het compliment. Het is ook belangrijk dat de mantelzorger staat ingeschreven bij het steunpunt Mantelzorg van Stichting ZIJN.

Wie krijgt het compliment?

Iedere mantelzorger die zorg, hulp of ondersteuning biedt kan worden aangemeld voor het compliment. De persoon die de zorg krijgt, moet wel woonachtig zijn op Goeree-Overflakkee. De aanvraag moet worden gedaan door de persoon die de zorg ontvangt. Er zijn daarnaast nog een aantal andere voorwaarden. Deze zijn te vinden op de website van de gemeente.

Cookieinstellingen