Samen voor een veilige reis naar school

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De kinderen van Goeree-Overflakkee zijn inmiddels alweer in het tweede schoolweek van het nieuwe jaar beland. En dan is er niets beter dan veilig aankomen op school.

Op Goeree-Overflakkee is daarom de campagne ‘Wij gaan weer naar school’ zichtbaar. Op diverse plekken zijn borden geplaatst. Daarmee worden automobilisten bewust gemaakt dat er weer meer jongeren in het verkeer zijn.

De campagne is een gezamenlijke actie van de RPVGO en de provincie Zuid-Holland. De campagne maakt onderdeel uit van de aanpak ‘Maak een punt van nul’. Dat heeft één ultiem doel; nul vermijdbare verkeersslachtoffers in onze provincie.

Zomervakantie weer voorbij

De zomervakantie is achter de rug en de scholen zijn weer gestart. Voor iedereen is het even wennen, want daar komt nogal wat drukte in het verkeer bij kijken. Het rustige straatbeeld van de zomervakantie is verdwenen. Het heeft plaatsgemaakt voor de vele jongeren en kinderen op weg naar school.

Sommige jongeren fietsen deze route naar hun nieuwe school voor het eerst. Ze kunnen zich daarbij soms wat onvoorspelbaar gedragen. Want wat waren de regels ook alweer? Wie heeft hier voorrang? En wat wordt er geroepen door de oudere jongeren die er fietsen? Daarbij is de gezelligheid onder de scholieren een grote afleiding. Daardoor zouden ze zomaar ineens af kunnen slaan zonder dit aan te geven.

Extra alertheid is belangrijk

“Als gemeente vragen we aandacht om ongevallen met (fietsende) scholieren te voorkomen. We willen geen verkeersslachtoffers,” zegt wethouder Henk van Putten. “Laten we deze periode extra letten op onze snelheid en rekening houden met de scholieren. Een steeds grotere groep scholieren rijdt tegenwoordig op een elektrische fiets. Ze moeten soms lange afstanden afleggen waarbij zo’n fiets handig is. Automobilisten kunnen dan echter moeilijk inschatten hoe snel er gefietst wordt. Een extra risico dus.”

En dus roept hij iedereen op om extra alert te zijn. “Laten we ook de kinderen attent maken op de gevaren die zich onderweg voor kunnen doen. Samen zorgen we ervoor dat de weg van en naar school veilig is en blijft,” aldus de wethouder.

Cookieinstellingen