Voedselbank helpt voortaan vanaf andere locatie

Foto: Google Streetview

Eerder dit jaar werd bekend dat de Voedselbank Goeree-Overflakkee dakloos werd. De huur van hun pand liep af en dus moesten ze eruit. Inmiddels hebben ze nieuw onderdak gevonden.

Door Sam Fish

De organisatie was altijd te vinden aan de Oostplaatseweg in Middelharnis. Nu zijn ze verhuisd naar een iets bewoonder gebied. Ze zitten namelijk in het oude pand van de AGO in Sommelsdijk. Dat is het pand dat vastzit aan de Dierenkliniek Goeree-Overflakkee. AGO is daar weg en Goed voor Goed heeft het nu overgenomen. Zij hebben een deal gesloten met de Voedselbank en gaan het pand delen. “Daar zijn we enorm blij mee,” laat Jan van der Sluijs van de Voedselbank weten. “Elke week helpen we zo’n 70 gezinnen die onze hulp hard nodig hebben. Als je dan ineens zonder locatie zit, dan is dat stressen. Maar we zijn heel blij dat Goed voor Goed ons deze kans geeft.”

Op donderdag 25 augustus werden er voor het eerst pakketten uitgedeeld vanuit de nieuwe locatie. Door een werkafspraak was Jan er zelf niet bij. “Maar ik heb wel goede dingen gehoord,” vertelt hij. “Weet je, het is wennen. Het is een nieuwe locatie voor iedereen. Dus onze vrijwilligers moeten weer even hun draai zien te vinden en ook voor de mensen die we helpen is het weer nieuw. We moeten opnieuw kijken wat handig is voor de uitgifte. Waar mensen moeten parkeren, dat soort dingen. Over een week of 6 kunnen we pas echt zien hoe deze nieuwe locatie voor ons is.”

Help de voedselbank

De Voedselbank Goeree-Overflakkee draait volledig op vrijwilligers en donaties. En daar zou jij ook je steentje aan bij kunnen dragen als je dat zou willen. Er zijn natuurlijk af en toe acties bij de supermarkten. Je kan dan heel makkelijk producten doneren aan de Voedselbank. Maar je kunt ook zelf in actie komen, bijvoorbeeld met je sportclub of vereniging. “We zijn heel blij als mensen ons willen steunen. Dat is alleen maar mooi om te zien,” zegt Van der Sluijs. “Maar we nemen alleen voedsel aan. Alleen eetbare dingen. Kleding, speelgoed of andere spullen, daar doen wij niets mee. Daar zijn weer andere organisaties voor. Maar voeding is altijd welkom.”

Zo heeft de Voedselbank bijvoorbeeld goede contacten met de tuindersvereniging. Alles wat zij overhebben, dat mag de Voedselbank op komen halen. “Dat is top. Dat zijn hele fijne contacten om te hebben. Maar ook de mensen die we helpen zijn daar heel blij mee,” aldus Jan.

Heb je geen tijd om een actie op te starten of om voedsel te doneren? Dan kun je altijd nog een financiële bijdrage leveren. Het rekeningnummer van de Voedselbank is NL95RABO0124465447. Alle kleine beetjes helpen zo’n 70 gezinnen van Goeree-Overflakkee om de week door te komen.

Cookieinstellingen