Litter Less op Flakkee

Foto: Sam Fish

Eco-Schools start voor het vierde jaar de zwerfafvalcampagne “Litter Less” in Nederland.

De Litter Less campagne is er op gericht zwerfafval te verminderen en het gedrag van kinderen en jongeren op de lange termijn te beïnvloeden. Litter Less wordt uitgevoerd in 31 landen, met steun van de Wrigley Company Foundation.

Deelnemende scholen organiseren dit najaar elk op hun eigen manier een aftrap van de Litter Less campagne bij hen op school. Leerlingen ontwerpen en organiseren voor hun eigen school een zwerfafvalcampagne of organiseren een zwerfafval-evenement. Zij voeren maatregelen door om zwerfvuil te verminderen, bijvoorbeeld door opschoondagen of het maken van creatieve afvalbakken ter voorkoming van zwerfafval.

LEES OOK: CDA GO voor de mantelzorgers

Litter Less met behulp van Eco-Schools
Eco-Schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Wanneer scholen het zevenstappenplan doorlopen op een aantal duurzaamheidsthema’s verdienen zij de Groene Vlag. Afval is een van de thema’s waar scholen mee aan de slag kunnen.

Eco-Schoolscoördinator Hak van Nispen: “We zijn erg enthousiast over Litter Less. Door het betrekken van leerlingen laat je hen zien hoe zij zelf verbeteringen kunnen realiseren. Zij ontdekken dat zij een grote invloed hebben op hun eigen omgeving en dat zij de houding en het gedrag van anderen kunnen veranderen. Aan de slag gaan met het thema afval is een mooi begin. Wij hopen dat scholen zo geïnspireerd raken om uiteindelijk de school verder te verduurzamen en ook de Groene Vlag te behalen.”

Wm. Wrigley Jr Company Foundation
De Wrigley Company Foundation streeft ernaar de gezondheid van mensen en de planeet te verbeteren door middel van initiatieven die gezonde gemeenschappen stimuleren door het voorkomen van zwerfafval en het vergroenen van de (leef)omgeving. De campagne Litter Less vormt een aanvulling op het bestaande werk van de Wrigley Company, dat zich richt op het aanpakken van het gedrag dat leidt tot (zwerf)afval.

LEES OOK: € 3000,- voor Stichting Ambulance Wens

De Wrigley Company Foundation heeft de afgelopen 24 jaar meer dan $50 miljoen gedoneerd aan goede doelen en zo geholpen levens over de hele wereld te verbeteren en veranderen.

Litter Less scholen
De scholen die meedoen aan de actie zijn verspreid door heel Nederland. Op Goeree-Overflakkee zijn er twee scholen die mee doen aan de actie van Eco-School. Dat zijn De Achtsprong in Achthuizen en het Edudelta College in Middelharnis.

 

Reacties