€ 3000,- voor Ambulance Wens

Foto: Sam Fish

Stichting Ambulance Wens ontving dinsdagmiddag 10 november een cheque van maar liefst € 3000,- van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Medewerkers van de afdeling Chirurgie en Oncologie zamelden het geld in met de verkoop van zo’n 3500 oliebollen. De actie ontstond op 24 oktober door een berichtje in een groepsWhatsApp en op 31 oktober vond de verkoop al plaats.

“Met de verkoop van de oliebollen haalden we € 2500,- op”, vertelt Wim Dorst, een van de organisatoren. “De Raad van Bestuur besloot dat aan te vullen tot € 3000,-. Maar dan klopt de cheque nog steeds niet. Uit een doneerpot kwam namelijk nog eens € 8,46. Het eindbedrag is dus eigenlijk € 3008,46”.

Stichting Ambulance Wensen-1

De actie werd op poten gezet door Wim Dorst, Matty Struik en Willeke Lodder. De oliebollen werden gebakken door Jan Bouwman en Rinus Dorst, de vader van Wim. “De verkoop begon om 9.00 uur en om 13.00 uur was alles op. Dus eigenlijk kwamen we te kort”, vertelt Wim Dorst lachend.

De grondstoffen voor de oliebollen werden allemaal gesponsord door Zeelandia, de zakken kwamen van bakkerij Van Harberden en de reclameflyers werden gesponsord door groentehandel Pieter Struijk.

LEES OOK: Prieel tijdelijke opvang vluchtelingen

Stichting Ambulance Wens
De cheque werd in ontvangst genomen door Kees Veldboer, oprichter van de stichting. “We hebben vorig jaar 1600 wensen in vervulling gebracht”, vertelt hij. “Er zijn eigenlijk geen grenzen. We hebben al eens iemand naar een bergtop gebracht middenin de sneeuw. Maar veel wensen gaan vooral om het nog een laatste keer terug gaan naar hun geboortedorp, naar een musical of concert of een laatste keer naar zee”.

De stichting beschikt over zes ambulances en zo’n 230 vrijwilligers. “Het geld dat de stichting ontvangt gaat niet op verschillende hoopjes. We hebben één geld pot en daar wordt alles van betaald. Alle uitjes, de mogelijke entree en de onderhoud van de wagens”, aldus Kees Veldboer.

Reacties