CDA voor de mantelzorgers

Foto: CDA Goeree-Overflakkee

Het CDA vindt dat de mantelzorgers op Goeree-Overflakkee meer aandacht verdienen.

Daarom heeft de partij zaterdag 7 november ruim zeventig mantelzorgers een bezoekje gebracht en getrakteerd op zelfgebakken lekkernijen. Door de mantelzorgers in het zonnetje te zetten en te luisteren naar hun persoonlijke verhalen wil het CDA hen de aandacht geven die ze verdienen.

Aandacht in gemeenteraad
CDA-raadslid Tea Both-Verhoeven uit Dirksland zet zich binnen de gemeenteraad  in voor de mantelzorgers: “Het is van groot belang dat de gemeente Goeree-Overflakkee het vele werk van mantelzorgers ziet en waardeert, zoals met het mantelzorgcompliment. Ook zal de gemeente mantelzorgers moeten ontzorgen door bijvoorbeeld het bieden van respijtzorg (tijdelijke verlichting van taken van mantelzorgers).”

LEES OOK: € 3000,- voor Stichting Ambulance Wens

Meldpunt mantelzorgers
Daarnaast hebben de eilandelijke christendemocraten de mantelzorgers een visitekaartje van CDA-Kamerlid Mona Keijzer meegegeven. Mona Keijzer heeft een meldpunt opgericht voor mantelzorgers, om zo te horen waar zij tegenaan lopen door de veranderingen in de zorg. Voor de zorgen of problemen die gedeeld worden, kan zij zoeken naar een passende oplossing.

Ook wordt PvdA-staatssecretaris Van Rijn in debatten door Mona Keijzer goed aan de tand gevoeld met de verhalen van mantelzorgers. Persoonlijke verhalen, zorgen en problemen van mantelzorgers kunnen gedeeld worden door te mailen naar [email protected].”

LEES OOK: De Staver biedt onderdak aan 75 vluchtelingen

Reacties