Vier cursisten ronden de cursus Digisterker af

Foto: Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Op maandag 5 oktober was het feest in de bibliotheek van Middelharnis. Daar ontvingen vier cursisten hun Digisterker certificaat. Vier weken lang hebben zij zich verdiept in de digitale overheid.

Kristi Okker, coördinator van het digiTaalhuis, is blij dat de cursus heeft kunnen plaatsvinden. “Na de lock-down in het voorjaar konden we pas in september starten met een klein groepje. De animo voor deze cursus blijft onverminderd hoog, want steeds meer dingen gebeuren digitaal. Een afspraak maken, toeslagen aanvragen, alles gaat via internet,” zegt ze. “Dan is het handig als je weet hoe je daar veilig mee om kunt gaan. Tijdens deze cursus wordt hiermee geoefend.”

Cursus

Docente Harmke Spoelman behandelde in vier weken tijd elke week een ander onderwerp. Stap voor stap leerden de cursisten omgaan met de digitale overheid. De cursisten leerden onder andere wat en DigiD precies is. Maar ook hoe je deze kunt aanvragen en veilig kunt gebruiken.

Maar in de cursus wordt meer behandeld. Bijvoorbeeld hoe je algemene informatie kunt vinden en hoe je veilig kunt inloggen op diverse pagina’s. Er werd een aparte les besteed aan de website van de gemeente. En er werd voor het eerst aandacht besteed aan het nieuwe donorregister van de overheid.

digiTaalhuis

De cursus Digisterker is onderdeel van het digiTaalhuis Goeree-Overflakkee. Het wordt gratis aangeboden. Alle onderwerpen die aan bod komen staan beschreven in het werkboek dat iedere cursist ontvangt. Zodat thuis alles nog eens goed kan worden nagekeken.

De eerst volgende cursus start op dinsdag 3 november. Wil je meer informatie of meteen aanmelden? Kijk dan op de website van de bibliotheek onder het kopje ‘volwassenen’. Je kunt natuurlijk ook terecht bij de balie van de bieb.