Bosseschool is super SEEF in het verkeer

Foto: Sam Fish

Christelijke basisschool de Bosseschool in Middelharnis heeft alweer het vierde label School op SEEF ontvangen. Deze werd uitgereikt op woensdag 11 maart door wethouder Peter Feller.

Door Sam Fish

De Bosseschool is pas de tweede school op het eiland met vier School op SEEF labels. De andere school met zoveel labels is obs Buten de Poorte in Goedereede. Het label krijg je dan ook niet zomaar, je moet echt goed bezig zijn met de verkeersveiligheid.

En dat is de Bosseschool zeker, dat blijkt wel uit een kleine verkeersquiz die wordt afgenomen. Daarbij is het aan de leerlingen om per antwoord te gaan zitten of te blijven staan. En ze doen het goed. Hier en daar een kleine instinker, maar de kennis is er zeker! “Het is maar goed dat jullie de verkeersregels weten,” zegt wethouder Peter Feller. “We moeten namelijk allemaal heel goed opletten in het verkeer. Samen maken we het veilig op straat.”

Cadeautje

Een School op SEEF label is twee jaar geldig en die krijg je ook niet zomaar, daar moet hard voor gewerkt worden. De kennis moet bijgehouden worden en de lessen moeten vernieuwd worden. Het bordje naast de deur is dan een mooie kroon op het werk. Maar er is meer dan dat.

Behalve het label en het certificaat krijgt de school ook een cheque van 250 euro. Daarmee kan de school de verkeerslessen uitbreiden. “We willen voor de kleuters graag een verkeersplein aanleggen,” vertelt directrice Leny Heemskerk. “Daar kunnen we dit geld goed voor gebruiken.”