Hartverwarmende acties voor de zorg

Foto: PR CuraMare

Het corona-virus houdt de wereld in zijn ban. En overal moet iedereen thuisblijven voor zover dat kan. Maar in de zorg kan dat niet.

Door Sam Fish

Dag en nacht werken de kanjers van de zorgverlening hard door om het corona-virus te bestrijden. En niet alleen dat. Ook om de besmette patiënten weer beter te maken. En dat terwijl de normale dagelijkse zorg ook nog gewoon doorgaat. Dat verdient toch wel een hart onder de riem.

Hartverwarmende steun

“Van alle kanten krijgen we hartverwarmende steun, liefdevolle woorden en zelfs bloemen aangeboden,” schrijft CuraMare op Facebook. Medewerkers, patiënten en cliënten kregen op alle locaties tulpen aangeboden van Maliepaard Bloembollen uit Stad aan ’t Haringvliet. Eigenaar Raymond Maliepaard vindt namelijk dat zij dit hard kunnen gebruiken in deze tijd.

Maar liefst 80.000 tulpen werden woensdag 18 maart uitgeladen voor de deuren van het ziekenhuis en andere zorglocaties. En donderdag 19 maart komen er nóg meer.

Andere acties

Ook de kinderen van Kibeo in Oude-Tonge zijn hard aan de slag gegaan. Zij maakten knutselwerkjes voor de bewoners van woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge. Omwonende kinderen maakten daar ook liefdevolle krijttekeningen voor de deur. Dat is een extra lief gebaar omdat de ouderen helemaal geen bezoek meer mogen ontvangen.

Op deze manier zien ze toch nog spelende kinderen om zich heen en hebben ze iets om naar te kijken vanuit hun ramen.

Gemeente

Eerder deze week werd in heel Nederland al geklapt voor de zorgmedewerkers in het land. Onder het motto klap corona de wereld uit, inclusief bijpassende hashtag, werd op die manier de dank uitgesproken voor hun harde werken.

Ook de gemeente Goeree-Overflakkee komt in actie. Zij gaan op de woensdagen 18 en 25 maart en 1 april in verschillende dorpskernen de klokken laten luiden. Dit gebeurt om van 19.00 tot 19.15 uur. Het luiden van de klokken is bedoeld als teken van hoop voor alle inwoners. En als signaal van respect naar alle hulpverleners die zich inzetten voor de gezondheid van iedereen op het eiland.