Vierde eco-vlag voor Bosseschool

Foto: Sam Fish

Voor de vierde keer sinds 2006 was het een groot groen feest op de Bosseschool in Middelharnis. De basisschool kreeg namelijk haar vierde groene eco-vlag.

De opening van de overhandiging werd geopend door juf Akkelien die uitgebreid vertelde over haar droomschool met windmolens, zonnepanelen en grasperkjes. In die droom komt ook iedereen op de fiets naar school en is er nergens afval te vinden op de grond. “Om die droom te kunnen verwezenlijken biedt ik namens Delta Wind € 500,- aan om te besteden aan de groene activiteiten op deze school”, zegt Andries Middelbos als hij de ingelijste cheque overhandigd aan twee jarige leerlingen. Ook Stedin maakt een donatie. De leerlingen krijgen van hen vier gratis energielessen.

Lees ook:  Open middag bij Gemiva SVG-groep

Yell
De leraren en leerlingen van de Bosseschool hebben de afgelopen tijd veel gedaan om de vierde groene vlag binnen te halen. “Het is een eindeloos proces van structureel werk”, vertelt Akkelien. “We geven speciale lessen, het afval wordt altijd opgeruimd aan de hand van een rooster, de kinderen hebben een onbespoten moestuintje en er wordt ook vaak gediscussieerd over eco-zaken”. Ook vertelt de juf dat het een doorlopende zaak is. “Je moet door blijven gaan, nieuwe dingen erbij blijven halen, de kleuters erbij blijven betrekken. Je bereikt dit niet zomaar, je moet er veel voor doen. En het is heel belangrijk dat het leuk blijft voor de kinderen”, legt ze uit.

Om het nog leuker te maken voor de leerlingen is er een yell ingestudeerd. Vier leerlingen mogen een gedicht opzeggen op het podium voor de rest van de school. Tussen de versjes door klinkt de yell: “Eco-school is cool, we hebben maar één doel, dat is een groene vlag erbij, dat geeft een goed gevoel”.

Lees ook:  Bosseschool gaat voor schoon

Eco-school
De vierde vlag, het certificaat en het muurbordje werden uitgereikt door wethouder Arend-Jan van der Vlugt. “Dit is helemaal top! Ik vind het heel goed dat het de kinderen nu al wordt bijgebracht om ecologisch bezig te zijn”, vindt de wethouder. “De Bosseschool is er echt heel erg goed mee bezig en de Molenvliet ook trouwens”. De basischool in Stad aan het Haringvliet ontving vanmorgen haar vijfde groene vlag uit handen van wethouder Frans Tollenaar. “Duurzaamheid is een van de nieuwe speerpunten van de gemeente, dus we zijn ontzettend blij met alle inzet”, aldus wethouder Van der Vlugt.

Eco-school is het internationale keurmerk voor duurzame scholen.

Lees ook:  Extra controle hondenpoep

Reacties

Cookieinstellingen