Open middag bij Gemiva SVG-groep

Foto: Sam Fish

Maandagmiddag was het feest bij de Jonge Spartaan. Niet omdat de club een goede wedstrijd had gespeeld, maar omdat de Gemiva SVG-groep een open middag hield voor familie, vrienden en verzorgers.

Het was de taak van de cliënten om de mensen te laten zien wat ze zoal doen als ze op maandag aan het werk zijn bij de voetbalclub. “Ze werken hier elke maandag van 9.00 tot 16.00 uur en we hebben een vast rooster voor hen”, vertelt Rianne Terlouw, locatie manager bij Gemiva. “Ze maken schoon, ruimen op, vullen alles bij, zemen de ramen. Gewoon de vaste klusjes”. “Ze vinden het ook hartstikke leuk om te doen”, vult begeleidster Christel haar aan. “Ze vragen vaak op woensdag wanneer ze hier weer naartoe mogen”. De cliënten vinden het zelfs zo gezellig bij de club dat ze hier ook in het weekend te vinden zijn als er een wedstrijd gespeeld wordt.

“De twaalf cliënten die hier werken, werken ook op D’n Duyt. Daar leren ze de werkzaamheden en die vervullen ze vervolgens hier zonder druk”, vertelt Rianne. “Op deze manier doen ze mee in de maatschappij, dus we zijn heel dankbaar dat De Jonge Spartaan ons deze kans geven. Bij slecht weer sturen we de cliënten natuurlijk niet naar buiten, dan ligt de focus op de kantine”.

Lees ook: 4100 liter bier en 40 kratten Liefmans

Voetbal
“Wij zijn een voetbalvereniging die draait op vrijwilligers en die zijn er eigenlijk altijd te weinig. Dat is ook meteen hoe de samenwerking is ontstaan”, legt Jan van Doorn uit, hij is de voorzitter van De Jonge Spartaan. “Het is goed om te zien hoe iedereen er op zijn eigen manier plezier van heeft. Wij als voetbalclub hebben een maatschappelijke plicht en dit is een hele mooie manier om die te vervullen. De andere vrijwilligers bij De Jonge Spartaan zijn ook goed geïnformeerd zodat er nu een goede samenwerking plaats vindt”.

“Het leuke is ook dat we nu zelfs een G-team hebben van Zuid-Wester hier bij de club”, vertelt Jan enthousiast. “Woensdag wordt de eerste wedstrijd gespeeld tegen de Zinkwegse Boys uit Oud-Beijerland.

De cliënten hadden voor de open middag allemaal lekkere hapjes gemaakt, waaronder verse kruukplaetjes. Iedereen kreeg wel iemand op bezoek, opa’s, oma’s, ouders, mentors, vrienden, etc.

Lees ook: Extra controle hondenpoep

Reacties

Cookieinstellingen