Extra controle hondenpoep

Foto: Nadine Moerenhout

Hondenpoep op straat, op de stoep of in het plantsoen is voor veel mensen een doorn in het oog. Om ervoor te zorgen dat inwoners hiervan zo min mogelijk last ondervinden zijn in de Algemeen Plaatselijke Verordening spelregels opgenomen voor hondenbezitters. De komende weken wordt er door de BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaren) extra gecontroleerd of hondenbezitters zich aan deze regels houden.

Opruimplicht
In de hele gemeente Goeree-Overflakkee geldt binnen de bebouwde kom een opruimplicht van hondenpoep. Dit houdt in dat iedereen die met een hond wandelt, verplicht een wettelijk omschreven opruimmiddel bij zich moet hebben en zelf direct de hondenpoep moet opruimen. Buiten de bebouwde kom is er geen opruimplicht.

Uitlaatvelden
In Middelharnis, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Stad aan ’t Haringvliet en Nieuwe-Tonge zijn uitlaatvelden en/of uitlaatstroken aangewezen. Hier kunnen honden worden uitgelaten. Op deze uitlaatvelden geldt geen opruimplicht. De gemeente maakt deze velden schoon. Ruige grasbermen die als uitlaatstrook zijn aangewezen worden vaker gemaaid. Op www.goeree-overflakkee.nl staat een overzicht van de hondenuitlaatplaatsen, tik bovenin het zoekscherm honden uitlaten in.

Honden aan de lijn
Uw hond moet binnen de bebouwde kom altijd aangelijnd lopen. Buiten de bebouwde kom mag uw hond loslopen, mits u ervoor zorgt dat uw hond geen schade aanricht.
Op speelplaatsen, trapveldjes, zandbakken en dergelijke zijn honden verboden.

 

Reacties

Cookieinstellingen