Gezocht: Taalvrijwilligers!

Foto: Pixabay; geralt

Op maandag 3 september, tijdens de Week van de Alfabetisering, is er van 15.30 tot 17.00 uur een informatieve bijeenkomst in Bibliotheekvestiging Middelharnis (Kerkepad 11). De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zich willen inzetten als taalvrijwilliger.

Gerdie Schellevis (Teamleider Educatie &Sociaal Domein) vertelt tijdens deze bijeenkomst over de plannen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en gemeenten om een DigiTaalhuis op te richten op Voorne en Goeree-Overflakkee. Voor geïnteresseerden is er informatie over de verschillende vrijwilligersfuncties binnen het DigiTaalhuis en de mogelijkheden die de bibliotheek biedt. Bezoekers van de bijeenkomst kunnen zich tijdens deze middag meteen aanmelden, waarna een afspraak voor een persoonlijke kennismaking volgt.

Waarom zoekt de Bibliotheek taalvrijwilligers?
In het najaar van 2018 gaat Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta van start met een DigiTaalhuis op Voorne en Goeree-Overflakkee. Inwoners van deze gemeenten kunnen straks tijdens vaste spreekuren terecht met vragen over taal, rekenen of digitale vaardigheden. Naast spreekuren biedt de Bibliotheek in samenwerking met professionele taaldocenten en vrijwilligers ook een aantal activiteiten, zoals het Taalcafé en Klik&Tik-cursussen over het gebruik van computer en internet.

Daarnaast wil de Bibliotheek met vrijwilligers werken die als Taalmaatje individuele begeleiding geven.

LEES OOK: Elektronische adoptiedieren razend populair bij ouderen

Basistraining voor taalvrijwilligers
In het najaar van 2018 start in Middelharnis een basistraining voor taalvrijwilligers. De training bestaat uit vier dagdelen, is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven en gaat over de doelgroep, de verschillende lesmethodes en handige materialen. Na de training kunnen taalvrijwilligers meteen van start.

Aanmelden
Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst kan door een mailtje te sturen naar [email protected]

Reacties