Zoloft: Het is net een schuurfeest, maar dan met goede muziek

DJ Zoloft in actie
Foto: Zoloft

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

Coen Annijas, beter bekend als DJ Zoloft, werd in 1983 op 16-jarige leeftijd geinspireerd door een oudere buurjongen. “Hij was een semiprofessionele DJ met heel mooi spul. Dat vond ik zo indrukwekkend”, vertelt hij. “Voor mijn zestiende spaarde ik al wel platen, maar in ’83 kwamen de eerste draaitafels het huis in”. Coen maakt niet alleen muziek, maar wil ook een boodschap overbrengen: “Let me take care of your depression”. Zijn artiestennaam komt ook bij de antidepressivum Zoloft vandaan.

Het begin
“Volgens mij draai ik dit jaar voor de zevende keer”, zegt Coen. “Ik ben ook heel nauw betrokken geweest bij de opzet van de DJ tent, dat heette in het begin nog 0187-records”. Jaren geleden begonnen de Flakkeese Dagen in Jailhouse zelf, dat werd steeds groter en uiteindelijk kwamen er tenten. Maar dat begon met één tent. “We hadden een partytent bij de wc’s neergezet. Eigen apparatuur met een eigen aggregaat en uiteindelijk is er een tweede tent gekomen om de DJ’s ook een plekje te kunnen geven”, legt hij uit. Op deze manier kon het festival nog groter worden, omdat er ook ineens twee keer zoveel bandjes konden optreden.

Lees ook: Rocksville: Support de lokale scene!

DSC00968
De aller eerste DJ tent

 

Flakkeese Dagen
“Ik woon nu 23 jaar op Goeree-Overflakkee en ik denk dat ik vijftien keer als bezoeker naar de Flakkeese Dagen ben geweest. Ik vind het echt een geweldig festijn”, zegt Coen. “Het is net een schuurfeest, maar dan met goede muziek. Het is echt onvoorstelbaar hoeveel talent hier rondloopt”.

“Maar dat is ook het leuke aan dit festival. De artiesten zijn goed en de sfeer is leuk. En het aanbod aan goede muzikanten is echt heel groot. Je komt de hele dag oude bekenden tegen, echt heerlijk”, aldus Coen.

Lees ook: Anton Muntes krijgt Koninklijke onderscheiding

Optreden
Dit jaar mag de DJ de Dance Stage in tent 2 openen. “Het zal om negen uur nog niet heel druk zijn, dus is begin rustig. En ik verwacht eigenlijk gewoon hetzelfde als altijd, dat mensen gezellig komen dansen”, zegt hij. “Ik ga vooral electro-house achtige dingen meenemen, ik ga meer experimenteren. Ik neem platen mee die ik op dit moment heel interessant vindt, maar ik zal me ook zeker aanpassen aan wat het publiek vindt en doet. Kom vooral lekker dansen!”.

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Lees ook: Alpaca: Het verveelt gewoon nooit

DJ Zoloft in actie
DJ Zoloft in actie

Reacties