F#: Be there or be square!

Melvin, Marcel, Dillon, David en Albres
Foto: Sam Fish

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

“Ik geloof dat we vorig jaar oktober bij elkaar zijn gekomen”, zegt gitarist Melvin Albers. “In oktober, ja”, bevestigt drummer Dillon Muizer. “Dat gebeurde met de Coversessies on Tour van Jailhouse. We hebben gewoon langzaam iedereen bij elkaar gesprokkeld”.

Dit zal het eerste jaar zijn dat de band in deze formatie optreedt op de Flakkeese Dagen, maar een paar hebben al eerder gespeeld. “Dit wordt mijn zeventiende keer op de Flakkeese Dagen”, vertelt zanger Albres. “Ik heb eerder met Sentinel, Liars Dance en de Booby Brothers gepeeld”. Bassist David Huisman en Marcel hebben eerder opgetreden met de kweekvijverband Goldfish. Voor gitarist Melvin wordt dit het eerste optreden ooit en Dillon heeft wel vaker opgetreden, maar nog nooit op de Flakkeese Dagen.

Lees ook: Buckle Up: Ook onder etenstijd zijn we leuk

Herinneringen
Marcel hoeft niet na te denken over zijn beste herinnering van de Flakkeese Dagen: “Dat is toch wel het optreden en natuurlijk de sfeer”. “Ik werd vorig jaar door de band in een container gezet, dat zal ik ook niet snel vergeten”, lacht Melvin.

“Ik kreeg een keer een kopstoot van iemand en toen was ik mijn voortand kwijt”, vertelt David. “En natuurlijk het optreden!”. “Mijn mooiste herinnering is toch wel dat ik een drumstok kreeg van The Drive By Vendettas”, zegt Dillon. Aldes slaat een andere weg in: “Ik schreef wel eens recensies over de bandjes, maar dat was altijd super overdreven en over de top. Jammer genoeg begreep niemand dat”.

Lees ook: Wethouder Tollenaar slaat eerste paal windmolenpark

Optreden
“Mensen kunnen van ons heel veel chaos verwachten”, waarschuwt Aldes. Marcel beaamt dat: “Veel energie op het podium, interactie met het publiek en veel vollume”.

“Dit jaar spelen we nog covers, maar we gaan na de Flakkeese Dagen aan de slag met het maken van eigen nummers, dus wie weet, misschien volgend jaar eigen muziek”, zegt Dillon hoopvol. “We spelen nummer waar mensen mee opgegroeid zijn, dus het is een feest der herkenning”. “We verwachten een lege tent, maar we hopen natuurlijk op een drukke boel. We spelen misschien vroeg, maar we spelen wel!”, aldus Albres.

Lees ook: Refill: Alle dromen worden waar gemaakt

Flakkeese Dagen
“Bier!”, roept Melvin meteen. “En de mensen die komen zijn ook leuk”. “Alles is leuk aan de Flakkeese Dagen. Goede muziek, lekkere sfeer”, vindt David. Marcel vindt vooral de sfeer fijn: “Het is er altijd zo lekker relaxt en er gebeurt eigenlijk niks. Die beveiliging kan net zo goed wegblijven”.

“Het is ook zo goed dat er een podium is voor het Flakkeese talent dat hier rondloopt. Dat is gewoon echt top!”, vindt Dillon. “Iedereen moet gewoon komen!”, roept David. “Be there or be square!”, aldus Albres.

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Melvin, Marcel, Dillon, David en Albres
Melvin, Marcel, Dillon, David en Albres

 Lees ook: DJ Erwin: Het publiek staat voor dezelfde verrassing als ik 

Reacties