Alpaca: Het verveelt gewoon nooit

Foto: Alpaca

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

“Anderhalf jaar geleden hebben wij meegedaan aan de Coversessies on Tour van Jailhouse en daarna zijn we samen een bandje begonnen”, vertelt drummer Jan-Willem. “De zanger en de drummer komen uit de band Mood-O en ikzelf heb hiervoor in The Complet gespeeld”, vult bassist Arnolt hem aan. “Beide bandjes vielen uit elkaar door verhuizingen en wij bleven op het eiland en zochten de polder weer op”.

Lees ook: F#: Be there or be square!

Flakkeese Dagen
“Dit is onze tweede keer Flakkeese Dagen met Alpaca, maar hiervoor hebben we ook allemaal al een aantal keer opgetreden met onze vorige bandjes”, zegt Jan-Willem. Arnolt laat weten dat hij ook al meerdere keren als vrijwilliger heeft meegewerkt aan de Flakkeese Dagen: “Dat is ook echt heel gezellig en je ziet het eens van een andere kant”.

“Mijn leukste herinnering was de eerste recensie die werd geschreven naar aanleiding van ons optreden met Mood-O. Het was een zeer lovend stuk”, zegt zanger Jory. Arnolt kiest een ander hoogtepunt: “Dit was een optreden met Juun. We hadden strandballen vermaakt tot uien en tegen de tijd dat de ui-verpakking weg was speelden we net een nummer over strandballen”.

Voor het eigen optreden houden ze het normaal. “Mensen kunnen heel veel zwoele nummers verwachten”, zegt Jory. “En een energieke set!”, vindt Arnolt. De band speelt eigen geschreven rockmuziek en zal op vrijdagavond 17 april van 22.20 tot 23.00 uur spelen in tent 2.

Lees ook: Politiebureau wordt ook brandweerkazerne

26ste editie
“Er zijn dit jaar heel veel nieuwe bands, daar kijk ik wel heel erg naar uit om die te zien spelen”, zegt Jory. Arnolt sluit zich daarbij aan: “Ik ook! Het wordt steeds gezelliger en steeds drukker, dus ik denk dat het ook dit jaar wel weer goed gaat komen”. “Het is een festival dat toch wel een soort reunie is”, vindt Jory. “Precies! En ik wil iedereen heel veel plezier wensen!”, aldus Arnolt.

“Het is de reünie van het jaar, het leukste feestje dat er is. Drinken, feesten en gezellig doen”, zegt Jan-Willem. “Ik hoop dat de sfeer ook dit jaar weer lekker tof is. Jailhouse is ook echt heel goed bezig en het blijft ook groeien”. De rest is het met hem eens. “Iedereen moet komen, want het wordt gewoon een geweldig feest. Ik speel dit jaar voor de veertiende keer en het blijft geweldig. Het verveelt gewoon nooit”, besluit hij.

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Lees ook: Buckle Up: Ook onder etenstijd zijn we leuk

Reacties