Rocksville: Support de lokale scene

Raymond Vogelaar, Martijn Pronk, Dylan Geest en Marcin Kargul
Foto: Jolanda Van Wijhe

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

Rocksville is een band uit Den Haag, maar met een duidelijke binding aan Goeree-Overflakkee. “Mijn vader heeft een hele tijd in Melissant gewoond en ik woon nu in Ooltgensplaat. Ik zou echt niet meer terug willen”, vertelt drummer Martijn. Hij is de enige die momenteel op het eiland woont, wat ook de reden is dat de rest niet bij het interview aanwezig kon zijn.

“De gitarist ken ik al heel lang, wij speelden samen in Natha Lee, maar dat stopte helaas”, zegt hij. “We zijn daarna samen met nog iemand anders doorgegaan als powertrio SAB en toen dat ook stuk liep hebben we de rest van de bandleden gevonden en is Rocksville geboren. Alleen is er sindsdien ook van bassist gewisseld”. Het is de tweede keer dat de band het Flakkeese Dagen podium betreedt.

Lees ook: Anton Muntes krijgt Koninklijke onderscheiding

Herinneringen
“Mijn leukste herinnering aan de Flakkeese Dagen is toch wel dat de hele tent los ging tijdens ons optreden met The Pros een vorig bandje van mij”, vertelt de drummer. “Het is echt een groot podium, dus dat is echt een krent in de pap. Een festival als dit is heel goed voor een nieuwe band”.

“Ik moet bekennen dat ik nog nooit als bezoeker op de Flakkeese Dagen ben geweest, maar ik kom überhaupt niet op festivals zonder er zelf te spelen, dus vat het maar niet persoonlijk op”, lacht hij. “Ik zou wel echt super graag naar Pinkpop gaan, dus als we daar nou zouden kunnen spelen…”. De rest van de band is ook nog nooit op het festival geweest. “Maar we komen ook uit Den Haag, dus dan kom je hier niet zo snel. Het ligt niet echt op de route als je ergens naartoe gaat”.

https://youtu.be/eaVxpEaBNEs

Flakkeese Dagen
Tegenwoordig is dat wel anders voor Martijn. “Ik zie de Flakkeese Dagen nu echt als een thuiswedstrijd. De Flakkeese Muziekwereld is echt goed bezig en de Flakkeese Dagen lijken ook steeds beter te worden”, aldus Martijn.

“Ik hoop voor dit jaar echt op één grote dampende rocktent”, Martijn grijnst. “We gaan een enorme powerset spelen, dus we gaan veertig minuten vol gas! Mensen kunnen een energieke rockset verwachten met kwalitatief goede muziek”. De mannen van Rocksville spelen op zaterdag 18 april om 23.00 uur in tent 1. “Kijk op onze website, like de Facebookpagina en support de lokale scene. We hopen erbij te kunnen horen, want het is echt iets om trots op te zijn”.

Lees ook: Alpaca: Het verveelt gewoon nooit

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Jolanda Van Wijhe
Raymond Vogelaar, Martijn Pronk, Dylan Geest, en Marcin Kargul

Reacties