DBGC gelijkspel tegen Hellevoetsluis

Wat vooraf een kraker beloofde te worden, werd uiteindelijk een enigszins teleurstellende wedstrijd. De wedstrijd tussen koploper Hellevoetsluis en nummer twee DBGC was meer spannend dan goed en eindigde in 0-0, een uitslag waar beide teams na afloop vrede mee hadden.

Gezien het geringe verschil van één verliespunt waren de belangen groot op het ING Sportpark in Hellevoetsluis. Voor DBGC zou winst betekenen dat de ploeg de touwtjes in eigen handen zou krijgen, een verliespartij zou het gat groter maken en de kansen op een kampioenschap doen slinken. Hellevoetsluis wilde vooral niet verliezen om alles in eigen hand te houden. Er ontspon zich dan ook een voorzichtige wedstrijd, waarin er voor de toeschouwers niet veel te genieten viel.

DBGC, dat gesteund werd door veel supporters, begon aardig aan het duel, maar liet zich naarmate de eerste helft vorderde steeds meer afbluffen. De thuisploeg kreeg te veel ruimte, terwijl de blauw-witten zelf slordig waren aan de bal en daardoor geen grip op de wedstrijd kregen. Hellevoetsluis was vooral gevaarlijk via voorzetten van de zijkant en dode spelsituaties en was een aantal keren dicht bij een goal. Doelman Bas Steensma heerste echter in zijn strafschopgebied, zowel door de lucht als over de grond, en liet zich niet passeren. DBGC slaagde er in de eerste helft niet in om een kans te creëren of zelfs maar een corner af te dwingen, waardoor de ploeg van trainer Richard Elzinga blij mocht zijn met de 0-0 ruststand.

Tweede helft
In de tweede helft gooide DBGC de schroom wat meer van zich af en ging het meer en meer het vertrouwde combinatievoetbal spelen. De eerste grote kans was na rust nog wel voor Hellevoetsluis, maar de spits gleed de bal net naast. Naarmate de wedstrijd vorderde, had DBGC de zaken steeds beter onder controle en werd Hellevoetsluis, dat conditioneel minder sterk leek dan DBGC, teruggedrongen. Veel verder dan een afstandsschot van Micha Moerenhout, dat gepakt werd door de keeper, kwamen de Oude-Tongenaren echter niet. In de laatste tien minuten trachtte DBGC met invaller Wilko Pulleman nog iets te forceren, maar het leverde geen goal op. Het dichtst bij een treffer was Bas Abresch, die kort voor tijd na terugleggen van Micha Moerenhout de bal net naast de goal schoot.

Was die bal erin gegaan, dan had iedereen gesproken van een gestolen overwinning, want DBGC liet simpelweg te weinig zien om aanspraak te mogen maken op drie punten. Door de remise blijft het verschil tussen beide teams één verliespunt en dus moet DBGC hopen dat Hellevoetsluis in de laatste zeven wedstrijden (waarvan vijf uitduels) nog punten morst. Dat moeten de Oude-Tongenaren zelf dan uiteraard niet doen in de resterende negen wedstrijden, waarvan de eerstvolgende aanstaande zaterdag is, thuis tegen Kogelvangers uit Willemstad. Eerst wacht echter een nieuw treffen met Hellevoetsluis, dat dinsdagavond (aanvang 20.00 uur) naar Oude-Tonge komt voor de kwartfinale van de KNVB Beker.

Opstelling DBGC: Bas Steensma, Jordy Buijs, Mike Jacobs, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Bas Abresch, Mitchell Tdlohreg (15. Joran Maliepaard), Tim Mackloet, Micha Moerenhout, Thijs Tromp (80. Wilko Pulleman), Jeroen Sep.