Anton Muntes krijgt Koninklijke onderscheiding

Anton Muntes met zijn vrouw en waarnemend burgemeester Lokker
Foto: Sam Fish

Niets vermoedend kwam Anton Muntes (62) aan bij de jaarlijkse korpsavond van de vrijwillige brandweer in Oude-Tonge. Meneer verwachtte waarschijnlijk niet dat hij benoemd zou worden tot Lid van de Orde van Oranje Nassau.

De loods van de blusgroep Oude-Tonge zat vol met collega’s vrienden en familie. Anton Muntes kletst en lacht met iedereen die hij kent. Hij kletst ook even met waarnemend burgemeester Lokker die ook aanwezig is. De korpsavond is een jaarlijks terugkerend feest waar verschillende mensen in het zonnetje worden gezet. Dit jaar was de heer Muntes aan de beurt.

“Een brandweerman zonder de steun van een echtgenote gaat vaak niet goed, dus gelukkig is ze erbij vanavond”, spreekt Lokker hem toe. “Tussen 1973 en afgelopen januari heb je een hoop diploma’s en certificaten behaald en je was altijd als eerste op de kazerne als er iets aan de hand was. Dag en nacht. Mijn complimenten”. Muntes glimlacht dankbaar naar de burgemeester. “Ik ben hier om je te vertellen dat de koning ook heel trots op je is. En daarom mag ik jou benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau”. Vol verbazing krijgt Anton Muntes het speldje opgeprikt door de heer Lokker.

Lees ook: Alpaca: Het verveelt gewoon nooit

Na wat foto’s is het tijd voor felicitatie en koffie met taart. Het echte feestje kan beginnen. Anton Muntes heeft in totaal 42 jaar bij de vrijwillige brandweer van Oude-Tonge gewerkt.

DSC_0024

Reacties