Wedstrijdverslag DBGC vs. Krabbendijke

Foto: DBGC

Voor het eerst sinds twee maanden heeft DBGC weer een competitiewedstrijd afgewerkt. Op bezoek bij het Zeeuwse Krabbendijke wonnen de blauw-witten met 1-3.

Na weken van afgelastingen en oefenwedstrijden – de laatste competitiewedstrijd was op 6 december – ging het afgelopen zaterdag weer eens om ‘het echie’ voor DBGC. Het eerste veld van Krabbendijke was afgekeurd, waardoor het duel werd afgewerkt op het kunstgrasveld van de Zeeuwse club. Op die prima bespeelbare mat nam DBGC vanaf het begin het heft in handen. Combinatievoetbal en lange ballen op de spitsen werden goed afgewisseld en dat leverde al meteen enkele goede kansen op, voor onder andere Thijs Tromp die met een kopbal de paal raakte. Uiteindelijk was er een mazzeltje voor nodig om op voorsprong te komen; een vrije trap van Bas Abresch werd van richting veranderd, waardoor de doelman kansloos was: 0-1.

Niet lang daarna ging het bij DBGC fout in de opbouw en daar profiteerde de thuisploeg optimaal van; uit hun eerste kans van de wedstrijd maakten ze 1-1. DBGC herpakte zich snel en ging door met waar het mee bezig was: de aanval zoeken. Het leverde kansen op voor onder andere Jeroen Sep (paal) en Gertjan Lodder, die zijn pogingen geblokt zag worden. Kort voor rust was het toch raak; Tim Mackloet stuurde met een splijtende pass Jeroen Sep diep, die na een misser van de keeper vanuit een lastige hoek raak schoot: 1-2.

Lees ook: Zilveren penning voor De Ruiter

Na de rust wilde DBGC de wedstrijd snel beslissen en daar kreeg het ook enkele goede kansen voor, maar die waren niet aan Jeroen Sep en Joran Maliepaard besteed. Daardoor mocht Krabbendijke blijven hopen op een punt, zeker toen DBGC een kwartier voor tijd met tien man kwam te staan. De debuterende Mitchell Tdlohreg maakte een lichte overtreding op een van de aanvallers, die door de scheidsrechter als doorgebroken speler werd beoordeeld, en kreeg dus een rode kaart. Trainer Richard Elzinga reageerde meteen door het inbrengen van Wilko Pulleman, die voorin de bal vast moest houden en zo de druk op de verdediging wat kon wegnemen. Dat pakte goed uit, want het was diezelfde Wilko Pulleman die kort voor tijd de bal perfect meegaf aan Jeroen Sep, die voor de bevrijdende 1-3 zorgde.

Zo boekte DBGC een belangrijke overwinning en kan het door de nederlaag van Nieuwenhoorn tegen Den Bommel klimmen naar de tweede plaats. Op 21 februari is de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen NOAD ’67, maar op 14 februari wacht eerst nog de wedstrijd in de achtste finales van de KNVB Districtsbeker. Daarvoor gaan de blauw-witten op bezoek bij vv Zwammerdam (aanvang 14.30 uur).

Opstelling DBGC: Bas Steensma, Mitchell Tdlohreg, Mike Jacobs, Dennie van Druningen (70. Marcel Vervloed), Joran Maliepaard, Bas Abresch, Tim Mackloet, Gertjan Lodder (80. Wilko Pulleman), Dimri Vogelaar, Thijs Tromp (85. Stefan de Leeuw), Jeroen Sep.


Bas Abresch 0-1


Jeroen Sep 1-2


Jeroen Sep 1-3

Reacties

Cookieinstellingen