Zilveren penning voor De Ruiter

Foto: Sam Fish

Jan de Ruiter kreeg misschien wel de schok van zijn leven toen wethouder Gerrit de Jong ineens binnen kwam tijdens zijn afscheidsreceptie in het Dienstencentrum aan de Doetinchemsestraat in Middelharnis.

Meneer de Ruiter kreeg de zilveren gemeente penning voor al het vrijwilligerswerk dat hij heeft gedaan door de jaren heen. De receptie van vanavond was tevens zijn afscheid. De Ruiter moet stoppen met zijn werk vanwege zijn gezondheid.

De Ruiter is een vrijwilliger pur sang. Zo was hij van 1962 tot 1981 vrijwilliger bij Supportersvereniging Flakkee, waar hij de functies van wedstrijdsecretaris, scheidsrechter en juniorenleider vervulde. Van 1980 tot 1989 heeft hij kantinediensten gedraaid bij de korfbalvereniging Good Luck in Middelharnis. Ook was de heer De Ruiter vanaf 1983 vrijwilliger bij het Verzorgingstehuis De Samaritaan. Hij repareerde de rolstoelen en rollators en verzorgde het videowerk. Ook was hij jarenlang actief voor tafeltje-dekje. Vanaf 2003 tot heden is de heer De Ruiter vrijwilliger bij wijkcentrum Middelharnis. Hij was hier beheerder en gastheer, en zorgde ook voor het onderhoud van het gebouw.

Wethouder De Jong gaf in zijn toespraak aan dat mensen zoals de heer De Ruiter onmisbaar zijn in de samenleving. Zij dragen bij aan sociale cohesie, aan gemeenschapsvorming, kortom aan een betrokken samenleving.

Reacties