Voedselbank verlaagt grens vanwege inflaties

Foto: Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Mensen komen nu eerder in aanmerking voor de voedselbank. Dat meldt de NOS. Dat is afgelopen weekend besloten door de koepelorganisatie.

Er wordt op deze manier ingespeeld op de stijgende kosten van levensonderhoud. Veel huishoudens komen daardoor in geldproblemen en kunnen dus niet rondkomen. De aanpassing is afgelopen weekend per direct ingegaan.

De grens lag eerst op 450 euro in de maand voor een ouder met twee kinderen na de aftrek van de vaste lasten. Die grens wordt nu opgetrokken naar 520 euro per maand. Voor een alleenstaande gaat het normbedrag van 250 naar 300 euro. Normaal gesproken worden deze bedragen op 1 januari aangepast. Door de hoge inflatie was het echter niet goed om langer te wachten. Lage en lage middeninkomens dreigen nu ook niet meer rond te kunnen komen.

Onder de klanten van de voedselbanken zitten steeds meer werkende mensen en tweeverdieners.

Goeree-Overflakkee

Op Goeree-Overflakkee hebben we ook een voedselbank. Zij hebben gemiddeld zo’n 70 huishoudens per week met een voedselpakket. Dit doen ze sinds een paar weken vanaf een andere locatie. Ze zijn namelijk verhuisd naar het oude pand van de AGO in Sommelsdijk.

Cookieinstellingen