Deze week in het Diekhuus

Foto: Sam Fish

Er is elke week een hoop te doen in het Diekhuus en deze week staat er ook weer genoeg op de planning!

Zo kun je deze week kijken naar drie films en een theatergroep.

Pak van mijn hart
Op woensdag 9 december draait om 20.00 uur de film Pak van mijn hart van regisseur Kees van Nieuwkerk. Kaarten hiervoor kosten aan de kassa € 7,- (Leden en CJP € 5,50). Als je de kaarten bestelt via diekhuus.nl krijg je € 0,50 korting.

Broers Tom en Niek zijn de baas van een kledingverhuurbedrijf en Sinterklaascentrale. Ze zijn net begonnen met de voorbereidingen voor de feestmaand, als de aantrekkelijke Julia hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde, familiekwesties, tradities, zaken en vertrouwen. Daardoor komt er voor de broers in de feestmaand wel heel veel op het spel te staan.

LEES OOK: Heel Flakkee bakt! Doe jij ook mee?

Dallas Buyers Club
Een dag later, op donderdag 10 december, draait de film Dallas Buyers Club van regisseur Jean-Marc Vallée. Kaarten hiervoor kosten aan de kassa € 7,- (Leden en CJP € 5,50). Als je de kaarten bestelt via diekhuus.nl krijg je € 0,50 korting.

Losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal rond Ron Woodroof, een drugsgebruiker, vrouwenversierder en homofoob die in 1986 de diagnose hiv en aids gesteld kreeg en nog slechts dertig dagen te leven zou hebben. Hij begon het medicijn Retrovir AZT in te nemen, de enige legale drug die op dat moment in Amerika verkrijgbaar was, maar dit bracht hem oog in oog met de dood. Om te overleven smokkelde hij allerlei alternatieve medicijnen vanuit de hele wereld de Verenigde Staten in. Lotgenoten kwamen ook bij hem terecht, en samen met zijn dokter Eve Saks en een andere patiënt genaamd Rayon vormde hij onbedoeld de ‘Dallas Buyers Club’. (bron: FilmService)

LEES OOK: Kerstparty zoals vanouds

Comedy Kitchen
Het vierde theaterseizoen van Comedy Kitchen gaat weer van start en wel op vrijdag 11 december in de Rabobankzaal van het Diekhuus. De voorstelling begint om 20.15 en de entree kost € 16,50. Van tevoren reserveren kan op diekhuus.nl, je krijgt dan een euro korting.

Twee of drie acts en een door de wol geverfde MC (ook een act op zich!) zorgen voor een afwisselende en wervelende avond. De vaste Comedy Kitchen-artiesten zijn in wisselende samenstelling in de shows te zien en zullen af en toe vergezeld worden door special guests.Vaste namen dit seizoen zijn: Soula Notos, Jennifer Evenhuis, Berit Companjen, Dian Liesker en Ellen Dikker. Stuk voor stuk ervaren en eigenzinnige vrouwen die allemaal ook een avondvullend programma hebben.

LEES OOK: Eva zet zich in voor Serious Request

The River Men Four
Op zondag 13 december kan er genoten worden in het Muziek Café met The River Men Four, een nieuw kwartet in het Zeeuwse. Zij laten zich leiden door het american songbook, met uitstapjes naar latin- bossa nova, maar ook naar swing en mainstream.

De middag begint om 15.00 uur in de Foyer van het Diekhuus. Kaarten aan de deur kosten € 10,- en van tevoren online € 9,-. Kinderen mogen voor de helft van de prijs naar binnen.

Reacties

Cookieinstellingen