Deze week in het Diekhuus

Foto: Diekhuus

Er is elke week een hoop te doen in het Diekhuus en deze week staat er ook weer genoeg op de planning!

Deze week draaien er meerdere films, is er cabaret en kunt u genieten van een lunchvoorstelling.

Whiplash
Op woensdag 11 november kun je in de Rabobankzaal kijken naar de fil Whiplash van Damien Chazelle. De film begint om 20.00 uur en kaarten kosten aan de kassa € 7,- (Leden en CJP (€ 5,50) en als u reserveert via diekhuus.nl dan is het € 0,50 goedkoper.

Andrew is een veelbelovende 19-jarige drummer en studeert aan een berucht conservatorium in Manhattan. Hij wil echter niet zomaar een muzikant zijn. Achtervolgd door de mislukte carrière van zijn vader, die schrijver was, en de angst dat het wel eens genetisch kan zijn, droomt hij ervan om de top te bereiken.

LEES OOK: Late ontsnapping DBGC tegen Kogelvangers

Vastbesloten om niet in de voetsporen van zijn vader te treden oefent hij dagelijks tot zijn handen bloeden. De druk wordt nog groter als hij wordt uitgekozen om in de schoolband te spelen onder leiding van de beruchte Terence Fletcher, een muziekleraar die omstreden methodes toepast om het potentieel van zijn student naar boven te halen.  (bron: MovieMeter)

Black Coal
Een dag later, op donderdag 12 november draait de film Black Coal van regisseur Diao Yinan. De film begint om 20.00 uur en kaarten kosten aan de kassa € 7,- (Leden en CJP (€ 5,50) en als u reserveert via diekhuus.nl dan is het € 0,50 goedkoper.

In het noorden van China worden de afgehakte lichaamsdelen van een man gevonden. De norse, onverschillige rechercheur Zhang gaat op onderzoek uit, maar raakt daarbij zelf ernstig gewond. Als vijf jaar later de moordenaar opnieuw toeslaat, wordt zijn hulp toch weer ingeroepen.

Eigenzinnige mix van ouderwetse noir en sociaal realisme, vol briljante, absurdistische scènes die als metafoor voor het moderne China gezien kunnen worden. Op het filmfestival van Berlijn bekroond met de Gouden Beer, waarmee onder meer Richard Linklaters Boyhood werd verslagen. (bron: Cinema.nl)

LEES OOK: Lintje voor mevrouw Van den Berge-Soetman

Je moet het maar durven
De nieuwe voorstelling van Vincent Geers heet Je moet het maar durven en is op vrijdag 13 november te zien in de Rabobankzaal. De voorstelling begint om 20.15 uur en kost € 16,50 aan de kassa. Als u bestelt via de website van het Diekhuus dan krijg je een euro korting.

Je doet je best om je niet door angsten te laten leiden.  Je houdt je groot, bent moedig. Maar wat als je door de mand valt? En jouw angsten groter zijn dan jezelf? En waarom is angst eigenlijk zo’n slechte raadgever? Het kan je toch ook een hoop ellende besparen.

In de voorstelling “Je moet het maar durven” pakt Vincent Geers de angsten aan zonder daarbij zichzelf of de wereld te sparen. Gewapend met grappen en goede verhalen zal hij u laten zien dat angst een waardige tegenstander is.

Vincent Geers speelt al meer dan vijftien jaar als stand-up-comedian in binnen en buitenland. In 2007 won hij met grote overmacht zowel de jury als publieksprijs van het Cameretten festival in Rotterdam. Daarnaast regisseert hij andere cabaretiers en schrijft hij voor theater en TV.

Lunchvoorstelling
Op maandag 16 november is er een lunchvoorstelling met de film A Weekend in Paris. De voorstelling heeft als doelgroep 55+, maar natuur toegankelijk voor iedereen. Het programma begint om 11.00 uur in de Foyer van het Diekhuus met een kopje koffie of thee. De voorstelling begint om 11.20 uur. Na de film staat er een heerlijke lunch klaar. Kosten hiervoor zijn € 15,50 per persoon, kaarten aan de kassa zijn er niet, dus reserveren op diekhuus.nl is verplicht.

LEES OOK: ’t Paerdje krijgt een opknapbeurt

Het echtpaar Nick en Meg Burrows is in de herfst van hun leven en van hun huwelijk beland. Ze zijn dertig jaar getrouwd en besluiten terug te keren naar de stad waar ze destijds hun huwelijksreis vierden. Parijs is de stad van de liefde, maar is deze nog wel aanwezig bij het vastgeroeste stel uit Birmingham?

Er is gedonder met het thuisfront, omdat zoonlief niet op eigen benen kan staan. De aankomst in de Franse hoofdstad verloopt ook al niet al te romantisch. Het hotel waar Meg en Nick zulke goede herinneringen aan bewaarden, is een aftandse zooi geworden. Gaat wellicht hetzelfde op voor hun wankelende verbintenis? Ze nemen de benen en ploffen neer in een chique hotel dat ze zich eigenlijk helemaal niet kunnen veroorloven. Het valt te bezien of een ontbijtje met zicht op de Eiffeltoren nieuw elan in het ingedutte huwelijk van het koppel kan blazen.

 

 

Reacties