Lintje voor L.C. van den Berge-Soeteman

Foto: Sam Fish

Mevrouw Van den Berge-Soeteman is zaterdagavond 7 november benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit gebeurde allemaal zonder dat zij het zelf wist tijdens het 60-jarig jubileum van de ANBO. Dit werd groots gevierd met leden en vrijwilligers in de Grutterswei in Oude-Tonge.

“Mevrouw Van den Berge-Soeteman is een vrijwilligster in hart en nieren. Zij zet zich minimaal dertig uur per week vrijwillig is voor de samenleving. Sinds 2002 is ze vrijwilligster bij de ANBO afdeling Oostflakkee”, vertelt burgemeester Ada Grootenboer voor het overhandigen van het lintje.

LEES OOK: Opknapbeurt voor ’t Paerdje

ANBO
De ANBO is een belangenvereniging voor senioren. Alle activiteiten zoals bingomiddagen, poteravonden, sporten onder begeleiding, fietsen met de leden, koffieochtenden, paas en kerstmiddagen worden door haar georganiseerd.

Ook is mevrouw Van den Berge-Soeteman secretaris van het bestuur van de ANBO. Zij is een drijvende kracht voor de ANBO en zorgt voor een mooie invulling van de dag voor de ouderen onder ons. In november 2015 viert ze haar 12,5 jarig jubileum bij de ANBO.

Rode Kruis
Daarnaast is mevrouw Van den Berge-Soeteman al zestien jaar vrijwilligster bij het Rode Kruis, afdeling Oude-Tonge. Zo is ze wekelijks aanwezig in verzorgingshuis Ebbe en Vloed om de senioren te helpen met handwerken of spelletjes. Ook verzorgt ze hier de tweejaarlijkse bingomiddag.

LEES OOK: De Daltonschool is super eco!

Verder heeft ze voor het Rode Kruis drie jaar de bloedtransfusiedagen georganiseerd in Oude-Tonge en organiseert ze het jaarlijkse reisje voor eenzame en gehandicapte mensen.

Naast deze vrijwillige werkzaamheden is ze drie jaar mantelzorger geweest voor een ziek familielid. De burgemeester haalde in haar toespraak aan dat mensen zoals mevrouw Van den Berge-Soeteman onmisbaar zijn voor de samenleving, en zeker voor de ouderen en hulpbehoevenden.

Koninklijke Onderscheiding ANBO-1

Reacties

Cookieinstellingen