Late ontsnapping DBGC tegen Kogelvangers

DBGC heeft de koppositie in de derde klasse B verder verstevigd.

Waar de vier naaste concurrenten in onderlinge duels gelijkspeelden, hadden de blauw-witten tegen Kogelvangers het geluk aan hun zijde. In blessuretijd werd een 2-1 overwinning behaald.

Dat het een lastige middag zou worden, werd vooraf al gevreesd door DBGC, dat het vorig seizoen twee keer moeilijk had met Kogelvangers. De opponent uit Willemstad begon uitstekend aan het duel en drong DBGC terug, met een schot op de paal na twee minuten als belangrijkste wapenfeit.

Na een minuut of twintig kwamen de Oude-Tongenaren wat beter in de wedstrijd en niet snel daarna was het raak. Gertjan Lodder gaf een uitstekende dieptepass op Bas Abresch, die de doelman met een lob verschalkte: 1-0. Kogelvangers was even van slag, waarvan DBGC had kunnen profiteren, maar Bas Abresch miste een opgelegde kans.

Tegen het einde van de eerste helft waren de bezoekers nog dicht bij een goal, maar Roy Nieuwland wist een vrije trap goed te keren.

In de tweede helft was het spel van DBGC niet heel veel beter, maar desondanks werd er een aantal goede kansen gecreëerd, die echter niet aan Bas Abresch en Joran Maliepaard besteed waren. Ook claimde DBGC nog een penalty nadat Wilko Pulleman werd vastgehouden, maar de scheidsrechter wuifde het weg, zoals hij deze middag wel meer op z’n beloop liet.

Doordat DBGC vergat de tweede goal te maken, bleef Kogelvangers in leven. Nadat een van de spitsen al een grote kopkans had gemist, was het halverwege de tweede helft wel raak. Twee pogingen van Kogelvangers werden nog geblokt door de DBGC-verdediging, maar in derde instantie was het wel raak: 1-1.

DBGC moest alles op alles zetten in de laatste twintig minuten om puntenverlies te voorkomen. Met wat opportunistischer spel werd geprobeerd om toch nog iets te forceren, maar de bal viel telkens net niet goed. Totdat de negentigste minuut aanbrak. Een voorzet werd niet goed weggewerkt door de verdediging van Kogelvangers, waarna Joran Maliepaard er als de kippen bij was om de 2-1 tegen de touwen te knallen.

Zo had DBGC het geluk van de koploper aan haar zijde en dat geluk werd nog groter toen bleek dat de wedstrijden Duiveland – WFB (1-1) en NOAD ’67 – Tholense Boys (2-2) in een gelijkspel waren geëindigd. Daardoor groeide de voorsprong van DBGC op Duiveland naar drie punten en die op nummer drie Tholense Boys naar acht punten. Aankomende zaterdag gaat de ploeg van trainer Richard Elzinga op bezoek bij Tholense Boys.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Dennie van Druningen, Bas Mackloet, Dimri Vogelaar, Gertjan Lodder (60. Joran Maliepaard), Robbert Huizer, Bas Abresch (75. Jordy Buijs), Tim Mackloet, Lars van Es, Niels van der Kooij, Wilko Pulleman.