Opknapbeurt voor ’t Paerdje

Foto: Sam Fish

Op Flakkee is ’t Paerdje van de kinderboerderij op het Hernesseroord een waar begrip. Bijna iedereen heeft wel foto’s met of zelfs op het beeld.

Ongeveer twee jaar na de opening van de kinderboerderij kwam het beeld het terrein op. Dat is inmiddels precies veertig jaar geleden. En in die veertig jaar is er een aantal keer brand uitgebroken en hebben er zoveel kinderen op ’t Paerdje gezeten dat het beeld compleet versleten is.

“Het arme beest heeft wat af moeten zien. Toen ik hier twee jaar geleden kwam werken stond hij ergens vastgegroeid in het gras en dat zag er niet goed uit. Toen besloot ik om er kosten wat het kost voor te zorgen dat het beeld opgeknapt zou worden. En met de hulp van Trots op Flakkee is er een crowd funding actie opgezet en is er € 1000,- ingezameld om de restauratie te bekostigen”, vertelt Jan-Willem Kramer, doelgroepmanager bij Zuid-Wester.

Renovatie- en restauratiebedrijf Repstone in Ameide, vlak bij Nieuwegein, zal het beeld deze winter opknappen. Het is de bedoeling dat ’t Paerdje in het voorjaar weer terugkeert naar de kinderboerderij in Middelharnis.

Heb jij nog foto’s van vroeger met het paardje? Stuur ze op naar [email protected]!

't Paerdje -1

Reacties

Cookieinstellingen