Let op! De Haringvlietbrug is vannacht afgesloten!

Foto: Google Maps

In de nacht van donderdag 30 juli op vrijdag 31 juli is de Haringvlietbrug afgesloten. Het wegdek wordt gerepareerd.

Moet je toch die kant op? Dan moet je even wat extra reistijd inplannen. Ga maar uit van zo’n 10 tot 30 minuten vertraging op je route. Kom je er met een bootje langs? Dan zal er niets aan de hand zijn voor je.

Werkzaamheden

De werkzaamheden beginnen op donderdagavond 22 uur. Op vrijdagochtend 31 juli gaat de brug om 5.00 uur weer open voor het verkeer. Hulpdiensten worden niet omgeleid, dus kunnen gewoon over de brug. Er is voor hen een mogelijkheid om langs de werkzaamheden te rijden.

Omleiding

Voor het normale verkeer is er een omleiding. Deze zijn met gele borden langs en boven de weg aangegeven. De omleidingsroutes gaan over de A59, de A17, de A16 en de N57/A15. De Kiltunnel (N217) is die nacht vrijgesteld van tolheffing. Daar kun je dus doorheen zonder te hoeven betalen.

Onderhoud Haringvlietbrug

Om de bruggen in goede conditie te houden worden er regelmatig inspecties en onderhoud uitgevoerd. En om de werkzaamheden zo veilig en snel mogelijk uit te voeren, moet de brug dan wel eens afgesloten worden. Dit geeft tijdelijk wat overlast. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken wordt dit gedaan in de late avond en nachtelijke uren.

Zodra het werk klaar is, kan de weggebruiker weer gewoon over het brug heen. Of er onderdoor natuurlijk.