Het is rustig op de weg, dus pas op voor dieren!

Foto: Pixabay; Nabster

Het corona-virus zorgt er voor dat veel mensen thuis werken of juist helemaal niet werken. Dat zorgt voor minder verkeer op de (snel)wegen en dus voor meer dieren.

Door Sam Fish

Doordat het rustiger is op de wegen komen dus steeds meer dieren uit hun schulp. Ze steken zomaar over en als er dan tóch ineens een auto aankomt is het foute boel.

Rijkswaterstaat heeft ook laten weten dat dieren zich door de rust niet meer laten afschrikken door het verkeer. Ze waarschuwen weggebruikers om alert te blijven. Houd er dus rekening mee dat er zomaar ineens een dier oversteekt.

“Dieren zijn onvoorspelbaar en kunnen, als zij zich veilig wanen, plotseling oversteken,” zegt een woordvoerder. “Let dus tijdens je rit goed op de weg én op de berm. Zo kunnen we de kans op een aanrijding verkleinen.”

Melden

Toch kan het zo zijn dat een aanrijding met een dier niet te voorkomen is. Doodgereden dieren moeten worden gemeld bij Rijkswaterstaat. Dierenambulances mogen geen verkeersslachtoffers van de weg halen. Ook de aanwezigheid van dieren die gevaar opleveren voor het verkeer is een zaak voor deze instantie. Rijkswaterstaat zal een weg inspecteur sturen om het dier in kwestie  waar mogelijk van de weg te halen.