Het is weer tijd voor de zomertijd!

Foto: Nieuws.nl

Het is lente en dus is het tijd dat de klok weer wordt verzet. Gelukkig hoef je hiervoor geen spierballen te hebben.

Door Sam Fish

Het verzetten van de klok gebeurt in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart. Hij gaat dan een uur vooruit. Om 02.00 uur wordt het dan 03.00 uur.

Een korter nachtje dan we gewend zijn dus, maar de perfecte smoes om gewoon wat langer in bed te blijven liggen. Daar komt bij dat we dan overschakelen naar de zomertijd en dat klink al een stuk leuker dan wintertijd. Nu maar hopen dat het weer ook mee gaat werken.

Van het zonnetje hebben we nu twee weken heerlijk kunnen genieten, alleen de temperatuur was wat laag. Maar he, we klagen niet. Als we maar niet elke dag weg regenen.

Tip

Aangezien het verspringen van de klok ’s nachts gebeurt, heb je er misschien niet helemaal erg in. Slimme apparaten gaan automatisch met de tijd mee. Je telefoon, laptop en tablet hoef je dus niet te verzetten. Maar een analoge klok of een elektrische wekker doen hier niet aan mee.

Tip? Zet je klokken alvast een uur vooruit als je naar bed gaat. Dan kun je het de volgende ochtend niet meer vergeten en loopt alles gewoon goed als je wakker wordt.