Titelstrijd nadert climax

De strijd om het kampioenschap in derde klasse B (Zuid I) nadert zijn climax. Waar DBGC zaterdag met 0-2 won bij De Fendert, versloeg Hellevoetsluis Kruiningen met 4-0. Daardoor hebben beide teams nog altijd evenveel punten, waardoor de beslissing mogelijk op de laatste speeldag valt. DBGC neemt het dan thuis op tegen ZSC ’62, terwijl Hellevoetsluis op bezoek gaat bij WFB. Eindigen beide teams gelijk, dan volgt er een beslissingswedstrijd.

DBGC wist dat in Fijnaart geen steken mocht laten vallen, maar trof in De Fendert een gemotiveerde tegenstander, die de titelkandidaat maar al te graag pootje wilde lichten. Dat wilde de thuisploeg vooral doen door veel druk te zetten en met veel inzet te spelen, daarbij hopend op een counter. De blauw-witten hadden daar in de eerste helft moeite mee, maar kregen wel een aantal kansen. Thijs Tromp en Mike Jacobs zagen hun pogingen echter gekeerd worden door de doelman, die ook in de lucht heerste in zijn strafschopgebied. Aan de andere kant dook een van de Brabanders ineens op voor Bas Steensma, die uitstekende redde met zijn voeten. Op dat moment was A-junior Martijn Bakker al binnen de lijnen gekomen voor de geblesseerde Joran Maliepaard, waarmee de 18-jarige verdediger zijn officiële debuut mate in DBGC 1.

De rust werd bereikt met een 0-0 stand, maar er was geen sprake van paniek. DBGC wist dat de kansen zouden komen en dat De Fendert de gekozen strijdwijze nooit de hele wedstrijd vol zou houden, waardoor automatisch meer ruimte zou ontstaan. Die ruimte was er vijf minuten na rust al voor Wilko Pulleman, maar hij schoot de bal over. Een kwartier later was het wél raak, en hoe. Thijs Tromp gaf de bal diep op Tim Mackloet, liep het strafschopgebied en ontving de bal terug van Mackloet, waarna hij op zeer fraaie wijze de doelman verschalkte met een kopbal in de verre hoek: 0-1.

0-1 Thijs Tromp

De openingstreffer zorgde niet alleen voor opluchting, maar ook voor bevrijding aan DBGC-zijde. De ploeg kwam steeds meer aan het geliefde combinatievoetbal toe en besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd via Jeroen Sep, die de bal meekreeg van Dimri Vogelaar, het strafschopgebied in sneed en de doelman met een schuiver passeerde: 0-2.

0-2 Jeroen Sep

Op dat moment was ook al duidelijk dat Hellevoetsluis van Kruiningen zou gaan winnen en dat beide teams dus nek aan nek richting de laatste speeldag zouden gaan. Komende zaterdag zou de titelstrijd zomaar beslist kunnen worden, als een van beide ploeg een steek laat vallen. DBGC treft op De Koepel ZSC ’62, dat moet winnen om rechtstreekse degradatie te kunnen afwenden. Hellevoetsluis wacht de lastige uitwedstrijd tegen WFB, dat nergens meer om speelt, maar wel de eilandgenoten uit Oude-Tonge een grote dienst kan bewijzen!

Opstelling DBGC: Bas Steensma, Jordy Buijs, Mike Jacobs, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Joran Maliepaard (33. Martijn Bakker), Joey Jacobs (90. Gertjan Lodder), Thijs Tromp, Tim Mackloet, Wilko Pulleman, Jeroen Sep.