“Dit moeten we volgend jaar weer doen!”

Foto: Remco Schipper

Het was ongekend druk op het Diekhuusplein afgelopen zaterdag. “Het is geloof ik nog nooit zo druk geweest op het Diekhuusplein, dit moeten we volgend jaar weer doen!”, aldus Ab van der Valk op het podium.

Het bevrijdingsfestival was misschien wel de best bezochte dag in de geschiedenis van de evenementen op het Diekhuusplein. De hele dag afgeladen met een volle braderie en een gezellige kermis op het Spuiplein. Een bevrijdingsdag die werd georganiseerd door stichting WO2GO, oranjevereniging OVMS, StEM en Poppodium Jailhouse. Een bevrijdingsfeest waarvan er nog velen gaan volgen.

Lees ook: Benefietconcert voor Nepal in het Diekhuus op vrijdag 8 mei

Er was een hoop te doen in Middelharnis; kermis op het Spuiplein, optredens op het Diekhuusplein dat voor de gelegenheid was omgedoopt tot Vrijheidsplein en een kramenmarkt langs Libertylane (Zandpad). Kinderen konden geschminkt worden, er werd paling gerookt en mensen konden een workshop chocolade volgen.

Voor Velen was het hoogtepunt natuurlijk de vliegtuigen die over kwamen vliegen. Zo vlogen de Lancaster en Spitfire over rond half drie en om vier uur werd het publiek getrakteerd op een demonstratie van vijf historische toestellen waaronder Tiger Moths, Piper Cubs en een Auster.

Nieuws.nl heeft alles gezien en alles vastgelegd. De foto’s kunt u vinden op onze Facebookpagina. Ziet u een bekende? Tag hem of haar! En natuurlijk wat sfeerbeelden hieronder.

 

Reacties