Muzikanten in touw voor Nepal

Foto: Watch Els

Twee Flakkeese bands, WatchEls en The Soggy Bottom Girls, geven vrijdag 8 mei een concert in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis. Het is niet zomaar een optreden, maar een benefietconcert. De opbrengst is in zijn geheel bestemd voor noodhulp aan Nepal.

“Natuurlijk is er de Nationale Actie voor Nepal op 1 mei”, zegt Piet Witvliet van de band WatchEls. “Maar we wilden daar graag een lokaal initiatief aan toevoegen. Iedereen heeft de beelden van Nepal gezien en weet welke gevolgen de aardbeving heeft voor dit arme land. We moeten gewoon wat doen. In ons geval: muziek maken voor het goede doel”.
WatchEls nam het initiatief om op korte termijn een benefietconcert te organiseren. “The Soggy Bottom Girls waren laaiend enthousiast om mee te doen. Zo staat er een uniek dubbelconcert op het programma”.

Kaarten voor het concert zijn te koop via de website van het Diekhuus, of bij Piet Witvliet (telefoon 0187 – 483657). Ze kosten 12,50 euro. Op is op; in de Rabobankzaal van het Diekhuus is plaats voor 160 mensen. Tijdens het benefietconcert staat een collectebus in het Diekhuus voor extra donaties. De organisatie rekent in totaal op een opbrengst van minimaal tweeduizend euro. Al het geld gaat naar Nepal.

Het concert op 8 mei begint om 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.30 uur open.

WatchEls is een band die het publiek meeneemt op een feestelijke reis langs bekend en minder bekend werk van onder anderen Tina Turner, Stevie Wonder, Anouk, Stones, Simply Red en Fleetwood Mac. De band bestaat uit vijf gerenommeerde muzikanten, stuk voor stuk door de wol geverfd en gepokt en gemazeld op Flakkee en ver daarbuiten: Els van de Wetering (zang), André Visbeen (gitaar), Dirk Wagner (keyboard), André Stam (bas) en Piet Witvliet (drums).

Watch Els

The Soggy Bottom Girls is een coverband die de nummers op een eigen manier vormgeeft. De vijf dames zijn vooral thuis in de country- en folkmuziek en hebben zich gespecialiseerd in meerstemmige zang.

Nel, Dionne, Amber, Gerda en Marleen
Nel, Dionne, Amber, Gerda en Marleen

Reacties