DBGC blijft aan kop na verdiende winst op Den Bommel

Foto: DBGC

DBGC is er dit weekend in geslaagd te koppositie te behouden. De blauw-witten wonnen de derby van Den Bommel met 3-1 en zagen Hellevoetsluis met 0-1 winnen van Nieuwenhoorn, waardoor beide teams drie speelronden voor het einde nog steeds evenveel punten hebben.

Gezien de spannende titelrace was het voor DBGC zaak om geen punten te laten liggen tegen Den Bommel. Daar bleek het team goed van doordrongen, want vanaf het eerst moment was de thuisploeg de bovenliggende partij. En, net als in de uitwedstrijd twee weken daarvoor, kwam DBGC al snel op voorsprong. Via Joey Jacobs en Bas Abresch belandde de bal voor de voeten van Tim Mackloet, die vanaf een meter of achttien uithaalde en de bal in de lange hoek zag verdwijnen: 1-0. Niet snel daarna had Micha Moerenhout de 2-0 op de schoen, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman.

Na 25 minuten viel de tweede goal toch. Bas Abresch stuurde Jeroen Sep diep, waarna de aanvaller goed het overzicht behield en de meegelopen Abresch in staat stelde om de 2-0 binnen te schuiven. Op hetzelfde moment kreeg DBGC een tegenvaller te verwerken: Bas Mackloet moest met een knieblessure het veld verlaten. Met Joran Maliepaard als zijn vervanger ging DBGC op zoek naar de 3-0, maar opnieuw werd een poging van Micha Moerenhout gekeerd door de goalie. Aan de andere kant kon ook DBGC-doelman Bas Steensma zich onderscheiden, door een gevaarlijke poging van een van de Bommelaars tot hoekschop te verwerken, waardoor DBGC met een 2-0 voorsprong de rust in ging.

Lees ook:  Koninklijke Onderscheiding voor meneer Groenendijk

Zoals wel vaker kwam de ploeg van trainer Richard Elzinga echter niet scherp uít de kleedkamer, waardoor Wesley Bakker in de vijftigste minuut de 2-1 op het scorebord zette. Dat bood Den Bommel hoop op meer, maar DBGC raakte niet in paniek en bleef de betere ploeg. Halverwege de tweede helft werd dat in de score tot uitdrukking gebracht door Jeroen Sep, die de bal aangespeeld kreeg van Micha Moerenhout en droog met links in de hoek knalde: 3-1. Die goal was de definitieve doodsteek voor Den Bommel, dat in het laatste kwartier nog wel met een man meer speelde (Joran Maliepaard ontving de rode kaart na een stevige tackle), maar geen grote kansen meer creëerde.

Zo deed DBGC wat het moest doen, en bleek na de wedstrijd dat Hellevoetsluis dit ook had gedaan, waardoor beide teams nu 54 punten hebben. Aankomende zaterdag gaat DBGC op bezoek bij DFS in Burgh-Haamstede, dat de punten hard nodig heeft om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Hellevoetsluis speelt uit tegen Kogelvangers, dat op een vierde plaats staat en nog volop in de race is voor nacompetitie voor promotie. Het belooft dus opnieuw een interessante speelronde te worden. Maar voordat het zover is, speelt DBGC dinsdagavond nog in de halve finale van de KNVB Beker tegen KMD uit Wateringen, dat zich al tot kampioen van de derde klasse gekroond heeft. De aanvang op De Koepel is 20.00 uur.

Lees ook:  Een geschiedenisles om blij van te worden

Opstelling DBGC: Bas Steensma, Jordy Buijs, Mike Jacobs, Dennie van Druningen, Thijs Tromp, Bas Mackloet (26. Joran Maliepaard), Tim Mackloet, Bas Abresch, Joey Jacobs, Micha Moerenhout, Jeroen Sep.

Beelden DBGC – Den Bommel
https://youtu.be/nQ-mJFCOvyc

Reacties