Koninklijke Onderscheiding voor G. Groenendijk

Foto: Gemeente Goeree-OVerflakkee

De heer Groenendijk uit Middelharnis werd vrijdag 17 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de Koninklijke Onderscheiding uit tijdens zijn afscheidsreceptie.

De heer Groenendijk is sinds 1995 zeer actief als vrijwilliger bij de Commissie Uzon van de Hervormde Gemeente Oude-Tonge. Uzon is een dorpje gelegen ten noordoosten van de stad Brasov in Roemenië. In oktober 1995 is het eerste contact gelegd tussen de Hervormde Gemeente van Oude-Tonge en de Hongaarse Reformierte Kirche van Uzon. Grote armoede in het dorp en de hopeloze situatie in het kerkelijk leven waren op dat moment een groot probleem voor de toen aanwezige dominee. Na een bezoek van enkele leden van de diaconie – waaronder de heer Groenendijk – is er besloten om de kerkelijke gemeente Uzon te helpen met het mogelijk maken van de bouw van een verenigingsgebouw met kerkzaal.

Lees ook: Een geschiedenisles om blij van te worden

De heer Groenendijk heeft de hulpverlening in Uzon echt in gang gezet. Zo werden wekelijks goederen ingezameld en per vrachtauto naar Roemenië gebracht. Op creatieve wijze heeft de heer Groenendijk met grote inzet altijd klaar gestaan om leiding te geven aan de vrijwilligers en het maken van de plannen. Ook bezoekt hij regelmatig de mensen in Uzon, en de organisaties in Nederland die hulp verstrekken, om zo de kennis die er al is met anderen te delen.

Naast deze vrijwillige werkzaamheden was de heer Groenendijk 29 jaar lang kerkenraadslid van de Hervormde Gemeente in Oude-Tonge.

Inmiddels is de heer Groenendijk 72 jaar en heeft aangegeven te willen stoppen met deze vrijwillige werkzaamheden. Tijdens zijn afscheidsreceptie op 17 april ontving hij uit handen van burgemeester Jan Pieter Lokker een Koninklijke Onderscheiding.

Lees ook:  De programma;s voor dodenherdenking zijn bekend

KO Gerrit Groenendijk

Reacties

Cookieinstellingen