Black Jack Blues Band: Blijft mooi om te zien hoeveel publiek eropaf komt

Foto: Black Jack Blues Band

 

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

Sinds hun ontstaan in 2000 staat de Black Jack Blues Band dit jaar voor de zesde keer op de Flakkeese Dagen. “We hadden allemaal een verleden in rockbandjes, maar we wilden graag verder in de blues”, vertelt gitarist Jan Breur. “We kenden elkaar al wel en als je allemaal dezelfde interesses hebt, dan is het zo gebeurd. Maar van de originele formatie zijn er nog maar drie over”.

Herinneringen
“Het meest bizarre is toch wel dat we vorig jaar hebben gespeeld zonder elkaar te kunnen horen”, vindt Jan. “Het podiumgeluid stond zo ontzettend hard dat onderling contact gewoon niet mogelijk was”. “Gelukkig was het in de zaal wel goed te horen, anders hadden we echt een probleem gehad”, zegt zanger Ab van de Ree.

Lees ook: Ugly: Het is onze comeback 

Flakkeese Dagen
“Het is altijd wel bijzonder om te zien hoe zoiets ontstaat”, vindt Ab. “Vooral de vrijwilligers zijn goed bezig, die nemen er dagen vrij voor en zo”. “Het is vooral een feest der herkenning”, zegt gitarist Wim van der Valk.

“Ik vind het altijd wel grappig dat je de mensen die je elk jaar weer tegenkomt op de Flakkeese Dagen bij een ander optreden niet ziet”, zegt Ab. “Die komen niet voor de muziek en het optreden, maar gewoon echt voor de gezelligheid”, zegt Wim. “Maar het blijft wel mooi om te zien hoeveel publiek er op dit festival af komt. En zoveel verschillende mensen ook”.

Lees ook: The Drive By Vendettas: We voelen ons hier thuis

Optreden
“Ik hoop dat ons optreden van dit jaar nog beter wordt dan dat van vorig jaar”, zegt drummer Peter Resler. “En dat het de sfeer gaat zijn zoals altijd, zonder incidenten”, hoopt Jan. “Dat de muziek goed klinkt en dat iedereen aan zijn trekken komt”.

“Mensen moeten naar ons optreden komen omdat we een goede set neer gaan zetten”, zegt Ab. “Een stevige blues set”. “Mensen kunnen gaan headbangen en moshpitten”, grapt bassist Ronald van Lier.

De mannen van de Black Jack Blues Band spelen op vrijdagavond 17 april van 23.40 tot 0.20 uur in tent 2.

Lees ook: WILMA: We kwamen elkaar weer tegen op de Flakkeese Dagen

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

BJBB_2015_10_15cm

Reacties