Ugly: Het is onze comeback

Foto: Ugly

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

“Ik zit met de zanger al meer dan 30 jaar in verschillende bandjes en ongeveer vijftien jaar geleden hebben wij Ugly opgericht”, vertelt gitarist Martin Roos. Ugly is een band bestaande uit vier mannen: Gitarist Martin Roos, zanger Serge Boon, bassist Theo Suyker en drummer Rogier de Jong. “Via een oproepje op internet zijn we aan Theo gekomen en Rogier werd een paar maanden geleden getipt door zijn broer toen onze vorige drummer opstapte”, aldus Martin.

“De bandnaam is niet echt bijzonder. Een nummer van Sass Jordan heet Ugly en op een gegeven moment heb je gewoon een bandnaam nodig”, zegt Martin. “Iemand kwam met deze optie, dus vandaar dat we Ugly heten. Het is nog best lastig om een goede en leuke bandnaam te verzinnen die jaren mee gaat”.

Lees ook: The Drive By Vendettas: We voelen ons hier thuis

Herinneringen
“Tijdens een van de eerste Flakkeese Dagen, dat was toen nog in het oude Jailhouse gebouw, heb ik een keer zo hard op de synthesizer gespeeld dat een deel van de boxen zijn opgeblazen aan de rechterkant van de zaal”, herinnert Martin zich. “Dan weet je zeker dat je een goede show hebt neer gezet”.

“Maar de Flakkeese Dagen op zich is leuk. Allemaal mensen onder elkaar, de bandjes. Het is gewoon gezellig”, vindt Martin.

Optreden
De Flakkeese Dagen van dit jaar is het eerst optreden met deze bezetting. “Rogier is er ongeveer twee maanden geleden bij gekomen, dus dat wordt spannend. En het is ook al een hele tijd geleden dat we op de Flakkeese Dagen hebben gespeeld met Ugly”, zegt Martin. “We hebben hiervoor al wel zes of zeven keer gespeeld, maar als je er een tijdje uit bent geweest, dan moet je weer even de draad zien op te pakken, maar ik hoop dat we een spetterend optreden neer mogen zetten dit jaar”, zegt hij. “Het wordt heel spannend, maar het gaat denk ik wel goed komen”.

Lees ook: WILMA: We kwamen elkaar weer tegen op de Flakkeese Dagen

“Onze muziek zit een meer rond de ouderwetse Rock ’n Roll met uitstapjes naar Hard Rock en Blues Rock. Dus dat is wel een beetje wat mensen van ons optreden kunnen verwachten”, vindt Martin. “Het is onze comeback, om het zo maar even te zeggen, dus mensen moeten zeker komen kijken”. Ugly speelt op zaterdag 18 april van 19.00 tot 19.40 uur in tent 1.

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Ugly 1

 

Lees ook: Firm Drifters: Veel gezelligheid met een lekker achtergrond muziekje

Reacties