Pie en Klaas al zestig jaar getrouwd

Foto: Sam Fish

Pie (80) en Klaas (86) Kievit vierden op woensdag 1 augustus hun 60-jarig jubileum. Een diamanten huwelijk en nog steeds verliefd.

Door Sam Fish

“We hebben elkaar ontmoet op de dijk, tijdens het wekelijkse staprondje. Je wandelde toen van kaai tot kaai en weer terug,” vertelt Pie. “Ik werkte toentertijd bij een cafetaria op D’n Diek en na die ontmoeting kwam hij altijd een gekookt eitje bij me eten.”

Hun relatie was niet altijd koek en ei. “Hij voetbalde heel veel en ik werkte in het weekend. Dat zorgde wel eens voor wrijving,” geeft Pie toe. “We zijn wel eens veertien dagen uit elkaar geweest.” Toch was het stel niet klein te krijgen en hebben ze het samen opgelost. Het stel heeft samen drie dochters, vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. “Nog wel, nummer vier is onderweg!”

Werk
“Ik werkte veertig jaar lang bij de EMGO, Energiemaatschappij Goeree-Overflakkee. Ik was daar een soort elektromonteur, maar dan voor hoogspanning,” vertelt Klaas. “Mijn vader bracht mij daar naartoe, vroeg of ze een baantje voor me hadden en dat was dat. Ik kon met 56 jaar met pensioen, dat was echt heel goed geregeld. Ik had er toen veertig dienstjaren opzitten en dan mag je eruit.” Dat betekent dus dat hij al dertig jaar niet meer werkt, maar vervelen hoeft niet. “Ik heb ongeveer veertig jaar gevoetbald in het eerste van Flakkee en daarna ben ik trainer geworden bij verschillende clubs op het eiland. Dat heb ik gedaan tot mijn zeventigste. Ik ga af en toe nog wel kijken bij de clubs hier in de buurt, hartstikke leuk.” Daarnaast fietsen en wandelen hij en Pie nog erg graag.

LEES OOK: Riek heeft eindelijk haar driewielzitfiets bijelkaar gespaard!

Ook zijn vrouw Pie heeft niet stilgezeten. “Voor ons huwelijk werkte ik dus bij een cafetaria op D’n Diek, wat later Sneetjes werd,” vertelt ze. “Ik heb nog een half jaar in het naaiatelier van Kramer gewerkt en toen ben ik bij een gezin in huis gaan werken. Dat deed ik tot aan ons huwelijk en toen ben ik in ons eigen huis gaan werken. Dat moest ten slotte ook draaiende gehouden worden.”

Vieren
Het stel vierde het diamanten huwelijk op de dag zelf met de kinderen en in september gaan ze lekker lunchen met de hele familie. “Niet iedereen kon erbij zijn gisteren, dus we doen het in september gewoon nog een keer. Is wel zo gezellig,” vindt Pie.

Reacties