Vind je gestolen fiets terug

Foto: Pixabay; Yorgunum

De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op zaterdag 17 juni 2017 opnieuw een kijkdag voor gevonden fietsen.

Eigenaren die een fiets kwijt zijn, kunnen tussen 10.00 en 11.00 uur een kijkje nemen op het binnenterrein van Webego, Pascal 40 in Middelharnis, om te zien of hun vermiste fiets hier aanwezig is. Er staan ongeveer zestig fietsen. Bezoekers kunnen parkeren op het parkeerterrein van Webego.

Tijdens de kijkdag kunnen rechtmatige eigenaren hun gevonden fiets meenemen als men één van de volgende bewijsstukken kan tonen:
– bewijs aangifte vermissing/gestolen fiets;
– aankoopbewijs;
– fietssleutel;
– ander overtuigend bewijs.

LEES OOK: Certificaat voor zelfstandige reizigers

Verder moet de eigenaar van de gevonden fiets zich ter plekke legitimeren. De gemeente vraagt voor het meenemen van de fiets een bewaartarief van € 20,00.

Aansluitende veiling
Aansluitend op de kijkdag vindt er, tussen 11.00 en 12.00 uur, een veiling plaats. De gemeente verkoopt tijdens de veiling de niet opgehaalde fietsen aan de hoogste bieder. De koper moet de fiets direct betalen en meteen na de veiling meenemen. De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel. Let op! Op locatie is alleen pinbetaling mogelijk.

Kijkdagen
Gemeenten registreren en bewaren gevonden voorwerpen, zo ook gevonden fietsen. Gemeenten organiseren regelmatig kijkdagen om eigenaren de kans te geven om fietsen terug te krijgen. De gemeente Goeree-Overflakkee bewaart voorwerpen met een dagwaarde van minder dan € 450,00 drie maanden. Voorwerpen met een hogere of onbekende dagwaarde worden twaalf maanden bewaard.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de kijkdag contact op met het Klant Contact Centrum per e-mail: [email protected] of telefonisch via 14 0187.

Reacties