Gemeenteraad bezoekt Ooltgensplaat

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Vrijdagmiddag 1 april 2016 bezochten een groot deel van de gemeenteraad en een afvaardiging van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee de dorpskern Ooltgensplaat.

Het was het tweede bezoek in de reeks kernbezoeken die staan gepland binnen de huidige raadsperiode. Het was een interessante en leerzame middag, waarbij veel informatie is gekregen over de activiteiten van de dorpsraad en de dorpskern Ooltgensplaat.

Het gemeentebestuur van de gemeente Goeree-Overflakkee vindt het belangrijk om alle kernen te bezoeken in de huidige raadsperiode. Enerzijds om nader kennis te maken met de verschillende dorpsraden, anderzijds om extra aandacht te geven aan de afzonderlijke kernen. Nu bijna alle dorpsraden op bezoek zijn geweest in de vergaderingen van de gemeenteraad, is het moment aangebroken voor de tegenbezoeken. Ooltgensplaat is de tweede dorpskern die de gemeenteraad en het college bezochten.

LEES OOK: Afspraken aanpak overlast door jeugd Ooltgensplaat ondertekend

Wandeling
Na een ontvangst in ’t Centrum door de dorpsraad van Ooltgensplaat, ging de groep naar buiten voor een korte wandeling door de kern. Bestuurslid Bram den Exter leidde het gezelschap rond en vertelde iets over de historische gebouwen, die ze tijdens de wandeling tegenkwamen.

Activiteiten van de dorpsraad
Terug in ’t Centrum gaf de voorzitter van de dorpsraad, Gerrie Jansen, een overzicht van de activiteiten van de dorpsraad in de afgelopen jaren. Niet alleen pakt de dorpsraad tal van initiatieven op het gebied van veiligheid, aankleding en opfleuren van het dorp op, maar ook op sociaal gebied is de dorpsraad actief. Zo versterken zij het programma ‘Eigen Kracht en Burgerkracht’ met een meldpunt op hun website en krijgt de pilot ‘Extra Handen’ een vervolg. Ook uitte de dorpsraad de wens om de pomp op de Voorstraat te herbouwen en gaf de voorzitter aan dat het werven van vrijwilligers een belangrijk speerpunt is van de dorpsraad. Daarnaast organiseert de dorpsraad diverse activiteiten, waaronder een junior havendag en in de maanden mei tot en met augustus een wandeling door Ooltgensplaat.

LEES OOK: The road to Flakkeese Dagen; Deel 4

Als aandachtspunt gaf de dorpsraad de gemeente nog mee dat de overlast van jongeren in Ooltgensplaat een groot probleem is, waarbij de hulp van de gemeente noodzakelijk is. Burgemeester Grootenboer-Dubbelman gaf als reactie hierop aan dat een belangrijke stap is gezet in de aanpak van overlast gevende jongeren. Door de ondertekening van een privacy overeenkomst en werkafspraken tussen de gemeente, de politie en het openbaar ministerie komt er nu snel een aanpak voor de overlast. De aanwezige raads- en collegeleden complimenteren de dorpsraad met de veelheid aan activiteiten die ze opstarten of ondersteunen. Meer informatie over de dorpsraad en hun activiteiten is te vinden op www.dorpsraadooltgensplaat.nl.

De volgende dorpskern die het gemeentebestuur bezoekt is Oude-Tonge. Dit bezoek vindt plaats op vrijdag 10 juni.

Reacties