Asielzoekersschip vertrekt maandag uit Middelharnis

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De hele zomer zijn 150 asielzoekers opgevangen op een cruiseschip bij het havenhoofd in Middelharnis. Hun tijd hier op het eiland zit er nu op.

Op maandag 5 september vertrekt de groep asielzoekers van het eiland. Zij gaan dan als groep naar een nieuwe locatie. Er zijn nog een aantal dagen nodig om deze nieuwe locatie klaar te maken voor hun komst.

Sinds eind juli werden de asielzoekers opgevangen op de MS Alemannia aan de steiger in Middelharnis. Het ging hierbij om crisisnoodopvang van maximaal zes weken. Een groep van 150 vluchtelingen werden hier opgevangen. De groep bestond uit stellen, vrouwen en kinderen afkomstig uit niet-veilige landen. Het schip en de groep zouden eigenlijk op 1 september al vertrekken. Het schip is namelijk ergens anders nodig.

Toch langer nodig

Lange tijd was niet duidelijk waar de groep naartoe zou gaan als het schip weg moest. Vorige week werd echter duidelijk dat de MS Alemannia toch langer gebruikt kon worden voor de opvang. Verlengen bij het Havenhoofd was voor de gemeente echter geen optie. Er waren met omwonenden immers duidelijke afspraken gemaakt.

De gemeente vond het uit humaan oogpunt wel goed om akkoord te gaan met een paar dagen uitloop. Daardoor kan de groep met elkaar naar de volgende opvanglocatie. Zij vertrekken nu dus op maandag 5 september.

Cookieinstellingen