Wethouder Zumbaat mee met gehandicapten

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Op dinsdagavond 19 januari 2016 vond de officiële opening plaats van Bianka’s ontspannende G-activiteiten in Sommelsdijk. Wethouder Gerrit de Jong was hier bij aanwezig.

Start Zumba-lessen
Dinsdagavond 19 januari startten de Zumba-lessen in de Oranjerie in Sommelsdijk (naast woonzorglocatie Refugium van Stichting Sjaloom Zorg). Op vrolijke muziek worden dansjes ingestudeerd. Een beamer projecteert de pasjes op een scherm, daarnaast worden de lessen ook persoonlijk begeleid door de vrijwilligers; Melanie, Willem en Sylvia. “Ik vind het erg leuk om het enthousiasme van deze doelgroep te zien”, zegt Melanie.

LEES OOK: Emotionele herdenkingsdienst in Oude-Tonge

Officiële opening
Met drie kinderen heeft Bianka’s ontspannende G-activiteiten, speciaal voor de officiële opening, in drie weken tijd een dans ingestuurd. Wethouder de Jong is erg enthousiast over het initiatief van Bianka. “De gemeente vindt het erg belangrijk dat iedereen mee kan doen en dat er voor elke doelgroep passende (sport)activiteiten te vinden zijn op Goeree-Overflakkee”.

De wethouder heeft zelf ook actief deelgenomen aan de les. Hij verzon ter plekke een gezellig dansje waaraan de kinderen en begeleiding enthousiast meededen. Als blijk van waardering overhandigde hij een passend cadeau: lavalampen. Deze lampen worden gebruikt tijdens de cooling down om de kinderen na het intensieve dansen door het creëren van een rustige sfeer relaxed naar huis te laten gaan.

Uitbreiding van activiteiten
Sinds 5 januari 2016 is initiatiefneemster Bianka Lesierse, samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers, begonnen met een Zumba-les voor jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Bianka is zelf moeder van een dochter met een verstandelijke beperking. Zij merkte op dat er weinig activiteiten voor deze doelgroep zijn op Goeree-Overflakkee. Ook denkt zij er aan om in de toekomst andere activiteiten te organiseren, zoals een spelletjes- of filmavond.

LEES OOK: Convenant alcoholverkoop getekend 

Meer informatie
Heeft u interesse of wilt u meer informatie over Bianka’s ontspannende G-activiteiten? Kijk dan op de website www.ontspannende-g-activiteiten.nl of neem contact op met Bianka Lesierse via e-mail: [email protected]. Voor vragen over het sportaanbod van de gemeente Goeree-Overflakkee kunt u contact opnemen met Rick Postema via telefoonnummer 14 0187.

Reacties

Cookieinstellingen