Convenant Alcoholverkoop getekend

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Dinsdagavond 26 januari werd namens een groot aantal supermarkten en slijterijen het convenant ‘Alcoholverkoop supermarkten, slijterijen en gemeente Goeree-Overflakkee’ getekend.

De bijeenkomst vond plaats in de raadzaal van het Rondeel in Middelharnis.

Naleving leeftijdsgrenzen
Om een beeld te krijgen van de naleving van de leeftijdsgrenzen uit de Drank- en Horecawet, voerde de gemeente Goeree-Overflakkee in oktober 2014 een mystery guest onderzoek uit bij alle lokale supermarkten en slijterijen. Daaruit bleek dat er bij meer dan de helft van de bedrijven sprake was van één of meerdere overtredingen. In 2015 is, tijdens een bijeenkomst waarbij de resultaten van het mystery guest onderzoek zijn gepresenteerd, afgesproken om een convenant te sluiten waarin afspraken tussen supermarkten, slijterijen en de gemeente zijn vastgelegd.

LEES OOK: Koninklijke Onderscheiding voor de heer Visser

Positie verstevigen
Burgemeester Ada Grootenboer: “Samen met de vertegenwoordigers van de verkooppunten hopen we het alcoholgebruik door jongeren te verminderen en als het mogelijk is zelfs uit te bannen”. Na het tekenen van het convenant plaatsten de aanwezigen ook hun handtekening op een groot bord, waarmee de gezamenlijke verantwoordelijkheid, als het gaat om de naleving van de leeftijdsgrenzen van de Drank- en Horecawet, nog eens extra werd benadrukt. Dit bord kan vervolgens afwisselend bij de ondersteuners van het convenant op een prominente plaats in de winkel worden opgehangen.

Ondertekening convenant
Het convenant is op 26 januari getekend namens onderstaande supermarkten en slijterijen:
Albert Heijn Ouddorp
Slijterij Gall & Gall Ouddorp
Jumbo Sperling en slijterij Ouddorp
Slijterij de Start Ouddorp
Supermarkt Port Zélande
Plus Supermarkt en slijterij Stellendam
Slijterij ’t Anker Dirksland
Dagwinkel Herkingen
Slijterij Gall & Gall Sommelsdijk
Slijterij Gall & Gall Middelharnis
Plus Supermarkt en slijterij Middelharnis
Agrimarkt en slijterij Lindenberg Middelharnis
Spar Klapmuts Nieuwe-Tonge
Slijterij Gall & Gall Oude-Tonge

LEES OOK: Deze week in het Diekhuus

Enkele partijen hebben aangegeven het convenant wel te willen ondertekenen, maar waren verhinderd tijdens de georganiseerde avond. Dit zijn: Verburg Supermarkt Noordzeepark, Coop Compact Goeree en slijterij, Albert Heijn Oude-Tonge, Albert Heijn Sommelsdijk, Albert Heijn Middelharnis, Slijterij de Molen, Aldi Oude-Tonge, Slijterij van Loon en Emté Duijzer Supermarkt en slijterij.

Reacties